Kolko polove istice pouzit do bytovej rozvodnice pre 3f privod a 1f zasuvky?

<< < (5/7) > >>

Sparky Ritchie:
Citace: Jiří Schwarz  13.02.2024, 19:18

Ale sám Eaton tvrdí, že to není pro naši zem schváleno jako stavební výrobek

A jističe PL7 jsou „schváleny jako stavební výrobek“? Je něco takového takové u jističů a chráničů vůbec nutné a možné? Nebo je to jen proradná argumentace k vyvolání mylné představy a tím zachování segmentace trhu včetně cen, na které je český zákazník zvyklý? :/ Pokud má výrobek značku CE, měla by to být dostačující podmínka. Ostatně výrobky, pro které platí národní normy místo evropských, značku CE nést nesmějí.

Václav Třetí:
Podobnou diskusi jsme tady vedli již před skoro 12 léty a rozřešení jsme se nedobrali. Jediné, co se nemění, je kvalita. Já je používám přes 30 let a značka F&G - Moeller - Eaton, což je totéž, nikdy nezklame. Na různých zakázkách jsem se setkal s OEZ (LSF, LSN, LPN, Minia),      Siemens a některými dalšími, jejichž značky se mi nechce ani uveřejňovat, a nenašel jsem lepší.

Toto jsem zde napsal 26.12.2012:
Pod označením FaG jsem je začal používat již před téměř dvaceti léty (tehdá ještě vyráběné v Rakousku a bez okénka s terčíkem indikujícím stav) ve všech možných aplikacích, byly a jsou stále bez potíží, mnoho z nich mám stále pod "dohledem". Jen se mně nelíbí neustálé přejmenovávání v rámci fůzí firem.  

Lukas55555:
Citace: Miroslav Revús  13.02.2024, 09:55

Pravidlá sú celkom jednoduché, avšak závislé na finančných možnostiach investora.
Preto je potrebný zdravý rozum pri optimalizácii.
Norma hovorí, že porucha v jednom obvode nemá/nesmie ovplyvniť iný obvod.

Mohol by som poprosiť ktorá norma a pripadne v ktorom článku to hovorí? Potreboval by som sa týmto tvrdenim odvolať na normu a za ten svet si neviem spomenúť v ktorej to hľadat. Veľmi pekne ďakujem

Miroslav Revús:
33 2000-1, čl. 314

314.2 sa dá uplatniť na osvetlenie, technológiu domu a pod.

Peter Lovacký:
Citace: Miroslav Revús  19.02.2024, 08:12

33 2000-1, čl. 314

314.2 sa dá uplatniť na osvetlenie, technológiu domu a pod.

V základných princípoch áno, je to tak...
Ostáva už len otázka, že čo má kap. 314 na mysli pod slovom „porucha“, .. resp. kde v normách normotvorca ten dosť široký pojem "porucha" definuje..
Skrat ako porucha je ako-tak definovaný v 4-41,..no táto porucha zas „vyrieši“ v bežnom RD (byte) celé rozdelenie EI podľa 314 jedným šmahom naraz,...

Takže prakticky ostávajú len poruchy nevyhovujúcou izoláciou, na ktoré napr. FIčko nemusí reagovať, alebo tam ani nemusí byť..,  kde postupným zhoršovaním Riso až na vypínaciu krivku VA charakteristik y prístroja si viem predstaviť zabezpečenie tejto podmienky..
Preťaženie v normálnej prevádzke, či vandalizmus za poruchu nepovažujem..,  
No možno ešte tak porucha zapríčinená neopatrnosťou používateľov.. (čo si asi tiež každý predstavuje po svojom...)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana