Proč je vhodná revize nezávislým revizním technikem

<< < (2/2)

Jan Yossarian:
Myslím, že pan Záloha to doporučoval vůči FVE. A vzhledem k tomu jaká je v této oblasti b... se vůbec nedivím!
Ovšem obecně to vidím jako celkem běžnou alternativu mít externího, revizního technika. Samozřejmě je to o penězích. Podobně jako s dozorem stavby.
Třeba u našich zakázek co dodáváme je revize automatická. Pokud klient nepožaduje revizi po nás, stejně proběhne. Naši důchodci tomu říkají OTK :-). A vůbec to není od věci protože i přes to, že si myslím, že máme dobrý chlapy, myslím pečlivý, tak stejně se po nich nějaký překlep najde. Píšu samozřejmě o jiných zakázkách než rodinné domy.
Lidé se mě kolem často ptají koho si vybrat a jak ho kontrolovat. Na to není jednoznačná odpověť ale přes to říkám ať se vyhýbají slevařům. Takovým těm, kteří dávají slevu implicitně a ještě vůbec nic neviděli. Sleva není automatická, to si může myslet naivní děcko. O slevě se vyjednává! A samozřejmě jak pan Kantner podotýká smlouva! Náš právník říká, že smlouva na hajzlpapíru je lepší, než nic :- Ale to je jiná písnička. Za mě je nezávislý technik důležitý, pokud ve smlouvě nemám ukotvené body o případných nesynchronních skutečnostech se souvisejícím zadáním. Jako bych slyšel osvč spolužáky, že to vidím růžově, že se v jejich sociální bublině smlouvy nevyskytují. Na to se říká, že každý je strůjcem svého štěstí?

Milan Hudec:
Nezávislý = rentier, který bude brát revizní činnost coby svého koníčka.

František Šohajda:
Téma nezáviský RTE je super věc....ALE??
Toto jde udělat u soukromníků,soukromých firem, domácností  a podobně......

U velkých státních /nedej bože z evropských peněz/ je neřešitelné dostat na akci RTE nezávislého!!
Kdo takové zakázky nedělal,nečetl si je, neuvěří!....
Všechny smlouvy musí být i s "nějakým" RTE v rámci montážních prací. Nikdo už nechce platit RTE nezávislého ,mimo tyto "levné" dotace, ze svých kapes.
Tady by měl být na prvním místě nezávislý RT ,  jenže zákon o státních zakázkách to vidí jinak?
To je pak tolik "papírování" jako na 3 zakázky z EU!!

Jan Franěk:
V principu je úplně jedno o jakou revizi se jedná. Nezávislý RT je to nejlepší řešení ve všech případech. Tedy pokud to není ten typ od stolu, ale poctivej revizák. Jen si vzpomeňte ne nedávnou diskusi nad tímto tématem, ohledně neprovádění revizí firmou Schlieger.
Takový lůzři co neprojdou 2x za sebou revizí přívodu tepelného čerpadla a revizi provádí jen spouštěčí technik bez potřebného vybavení přístroji a znalostmi. Prostě podvod jako ..... na zákazníka. Pak se na FB hlásí jako TOP firma  (zle)  Jo, přesně důvod proč mít svého RT

Nicméně přes bordel co v oboru panuje, věřím že je spousta firem a OSVČ, kde to fungovat může.  Třeba firma pro kterou provádím revize, plně reflektuje na moje připomínky, závady odstraňují a nedávno se ode mne nechali proškolit z toho jaké podklady je zapotřebí dodat před revizí a jak postupovat při výrobě rozvaděčů aby naplnili požadavky předpisů. Ve finále jsou pak oni dodavatelem celku, včetně revize u které jim toho moc neodpustím  (whist) (whist) (whist)

Jan Bocek:

Externí revizní technik pro elektro firmu:

Citace: Jan Franěk  15.01.2024, 20:55

Třeba firma pro kterou provádím revize, plně reflektuje na moje připomínky, závady odstraňují a nedávno se ode mne nechali proškolit z toho jaké podklady je zapotřebí dodat před revizí a jak postupovat při výrobě rozvaděčů aby naplnili požadavky předpisů. Ve finále jsou pak oni dodavatelem celku, včetně revize u které jim toho moc neodpustím

Určitě je to pro firmu velice prospěšné z dlouhodobého hlediska.
Ale i pro revizního technika.
Proč?
RT se občas setkává s požadavkem od provozovatele, kdy je potřeba rychle rozšířit instalaci.
A tak je dobré mít 1-2 firmy, kde je záruka kvality a rychlost nástupu.
Léta jsme takto postupovali v průmyslové oblasti k oboustranné spolupráci.
Ten model funguje dobře. Realizační firma dostane projekt a dobrou vysoutěženou cenu.
O nic se moc nemusí starat, jen to realizovat a předat bez závad. Ale musí dodržovat pravidla.

To silně vyznačené platí jak pro RT ( který iniciuje zakázku) tak i obráceně, kde zakázku zajistí realizační firma.

Citace: Jan Franěk  15.01.2024, 10:40

Budu se opakovat, ale - návrh a projekt - výběrové řízení - smlouva o dílo
realizace - revize by mělo být tak nějak standardem

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana