Jak si vybrat revizního technika?
Zdeněk Mazač:
ČSN doporučuje před uvedením nového spotřebiče do provozu provést měření PE vodiče přívodu/ ověření spojitosti
Pavel Horský:
A co je uplně nejhorší...
Nevím jak to vnímají ostatní kolegové, ale v mém okolí se pohybuje poměrně veliké množství RT, kteří neustále hledají, jak vše zákonné a normativní co nejchytřeji obejít, aby vydělali veliké peníze bez větší práce.
Dost často řeším telefonáty ve stylu "takhle nemohu, protože je to dlouholetý dobrý klient", "to je kamarád, na toho se nemohu vysr...t", "když nepřimhouřím oko, rozkřikne se to a jsem bez práce", "NV není zákon, tak na to mohu hodit bobek", "nemám čas se zabývat nějakými podklady z nějakého debilního NV" a někteří kolegové záměrně revidují i "od stolu".
K tom,u přimhuřování oka... já jsem docela kruťas a nesnáším, když se něco vědomě obchází z důvodu lenosti a že bych trpěl nedostatkem práce?
Naopak, spousta mých klientů si mě bere právě kvůli tomu, že jsem důsledný. Berou to jako přednost a já to beru jako profesní čest.
Takže jak vybrat revizního technika?
To je velice těžké a řekl bych, že zde je dobrá rada opravdu drahá :(
Miroslav Revús:
Nedávno som robil cenovú ponuku na revíziu spotrebičov a náradia.
Už v CP som upozornil klienta, že počas revízie musím spotrebič vypnúť, prezrieť a odmerať hodnoty súvisiace s bezpečnosťou.
To znamená, že buď revíziu vykonám mimo pracovnej doby (popoludnie, víkend) alebo im budem vypínať počítače počas pracovnej doby.
Kto nepotrebuje vypínať, ten nevykonáva meranie a klame zákazníka.
Jiří Kantner:
Citace: Pavel Horský 09.01.2024, 08:05
K tom,u přimhuřování oka... já jsem docela kruťas a nesnáším, když se něco vědomě obchází z důvodu lenosti a že bych trpěl nedostatkem práce?
Naopak, spousta mých klientů si mě bere právě kvůli tomu, že jsem důsledný. Berou to jako přednost a já to beru jako profesní čest.
Ale je dost lidí, kteří by rádi jak dobré jméno tak i kšefty, kde se platí za přimhouřené oko...
Miroslav Revús:
Citace: Jiří Kantner 09.01.2024, 10:27
Ale je dost lidí, kteří by rádi jak dobré jméno tak i kšefty, kde se platí za přimhouřené oko...
Takí si nevybudujú dobré, ale známe meno, Bude o ňom známe, že "za peníze v Praze dům" a dobrých kšftov budú mať dosť.
Ešte stále sa v mnohých firmách revízie považujú za úradnú buzeráciu a nie za objektívne zhodnotenie bezpečnosti.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana