Kdo může přistupovat a manipulovat s hlavním jističem od bytu?
Peter Lovacký:
PP nie sú nad zákon,.. a ako súčasť zmluvných podmienok sú podľa môjho klasickou ukážkou nenápadného potlačenia vlastníckych práv odberateľov..
Každý veľmi dobre chápe, že je normálne sprístupniť svoj majetok (napr. kľúče od auta) iba servisu,...
Z toho pohľadu je ale kus divné, že každý tiež dobre chápe aj jednostranné nastavenie PP,..podľa ktorých je normálne sprístupniť svoj majetok (kľúče od ER) hocikedy a hocikomu..
No ale šak klasika,..kde niet žalobcu, niet ani sudcu...
Jiří_Hrubý:
Citace: Peter Lovacký 02.01.2024, 15:50
PP nie sú nad zákon,..
Nevím jak na Slovensku, ale u nás máme nadřazený 458/2000, ze kterého vychází jak PP tak PPDS.
Doporučuji prostudovat, nebudu napovídat § (dance)
Peter Lovacký:
Citace: Jiří_Hrubý 02.01.2024, 16:53
u nás máme nadřazený 458/2000,
U nás sú tiež lobisti....a to čo píšem je len môj pohľad na zákaz uzamykať ER...
Nakoniec ani v tom par.49(2) nemáte nič o tom, že distribútor môže obmedziť zákazníka v jeho práve na ochranu svojho vlastníctva na verejnosti...
Skôr naopak,.. keď dobre vidím, tak v tom zákone sa píše, že na zabezpečení podmienok merania v súlade so zmluvou o pripojení a PP sa povinne spolu s výrobcami a prevádzkovateľ mi podieľa aj zákazník,..
Pri všetkej úcte chlapi,.. dovolím si silno pochybovať o tom, že zákazníci majú pri podpise zmluvy a príprave PP dajakú možnosť uplatniť svoj podiel zo zákona na príprave zmluvy a PP, ..
No možno raz dakto založí dajaké občianske združenie ktoré v tom občana zastúpi....a on si potom v súlade s PP zamkne aj svoj ER rovnako slobodne jak byt či garáž...
Šak keď sa môžu k vodomeru objednať vodári, ..z elektrikárov by hádam tiež neodpadlo...
Jan Franěk:
Jistič před elektroměrem často funguje zároveň jako hlavní vypínač instalace a i to je jeden z mnoha rozumných (a bezpečnostních) důvodů, proč by měl být snadno přístupný. Zdaleka nejde pouze o hasiče.
Instalace kamery ve veřejném prostoru, podléhá mnoha omezením spojených s GDPR, tedy nedoporučuji její bezhlavou instalaci v rozporu se zákonem. Nedalo by se to stejně použít jako důkaz u soudu. Naopak by to mohlo znamenat že se dostanete sám do problémů se zákonem, pokud by si některý ze sousedů ztěžoval.
Tento dotaz je položen ve špatném fóru. Není to otázka na elektrikáře, ale spíše na právníka.
Nicméně souzním s odpovědí ....
Citace: Jan Bocek 02.01.2024, 12:23
...
1) Vyříkejte si to tváři v tvář mezi sebou
2) Pokud to nepomůže, přizvěte dalšího souseda
3) Existuje vždy nějaký výbor správy vlastníků bytů....když nic nepomůže.
Bod číslo 1) obvykle pomůže, protože se třeba dozvíte, proč toho souseda dráždíte, anebo se....e. Pak se jde na pivo a vše dále funguje dobře......
Pavel Horský:
Citace: Jan Franěk 02.01.2024, 19:59
Instalace kamery ve veřejném prostoru, podléhá mnoha omezením spojených s GDPR, tedy nedoporučuji její bezhlavou instalaci v rozporu se zákonem. Nedalo by se to stejně použít jako důkaz u soudu. Naopak by to mohlo znamenat že se dostanete sám do problémů se zákonem, pokud by si některý ze sousedů ztěžoval.
Tímto tvrzením si nejsem až tak jistý.
Nedávno mi před domem někdo polil auto nějakou neznámou neagresivní tekutinou. Už se to párkrát stalo i mým sousedům. Zavolal jsem PČR a těm jsem sdělil, že jsem pootočil naše kamery tak, aby nesnímaly jen vchod a zvonkové tablo, ale i parkovací pruh před domem. Zároveň jsem se jich ptal zda je to možné a zda pak mohu použít záběry k doložení vandalismu při podávání trestního oznámení. Řekli mi, že s tím nemají problém a že si pak sami záznam vyžádají jako důkaz.
Když si vezmete, že nás dnes a denně snímají na ulici a v obchodech tisíce kamer a určitá skupina lidí ví díky našim mobilům o každém našem kroku, je část GDPR totálně v řiti.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana