Kdo může přistupovat a manipulovat s hlavním jističem od bytu?
Jirka Š. Svejkovský:
Policisté dnes běžně žádají občany o záběry z palubních kamer automobilů. Takže u soudu se to použít dá.
Je rozdíl, jestli kamera snímá chodník nebo parkoviště před domem nebo jestli kouká sousedovi do ložnice.
Stejně je důležité, jak se záznamem naložím. Jestli ho PČR předám na flešce nebo to postnu do veřejného účtu na FB.
Pavel Horský:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 03.01.2024, 10:00
Je rozdíl, jestli kamera snímá chodník nebo parkoviště před domem nebo jestli kouká sousedovi do ložnice.
Přesně tak.
Máme pod kamerami všechny společné prostory domu a při budování kamrového systému tu byla podmínka, že nesmí být vidět do bytů po otevření jejich vchodových dveří a stejně tak do spíží, které jsou přístupny ze společných prostorů.
Videa se samozřejmě nemohou nikam veřejně vkládat. Přístup k záznamům a přímým přenosům má jen předseda a místopředseda SVJ.
Jan Franěk:
Ne že bych nesouhlasil. Už jsem párkrát také řešil kamerový záznam s PČR a několikrát byly tyto záznamy použity u soudu. Nicméně aby to bylo vzato jako důkaz, muselo být splněno několik podmínek GDPR. Jinak neoficiálně s tím PČR nemá problém. OVšem pokud se v bytovém domě najde nějaký potížista který si na ty kamery stěžuje, může velmi zkomplikovat jejich používání. Několikrát jsem při jejich nahlašování narazil právě díky nějakému potížistovi. Vždy jsme to sice "dobojovali" do vítězného finále, ale stálo nás to často třeba 1-3 týdny dopisování s úřadem a výrazné omezené třeba v délce záznamu a počtu osob kteří k zařízení mají přístup.
A samozřejmě dodat co a kam je vidět, včetně samolepky na dveře a v některých případech i souhlas většiny nájemníků/vlastníků.
Peter Lovacký:
Citace: OndraNowak 30.12.2023, 16:23
Bohužel soused mi několikrát schválně vypnul hlavní jistič
Ak máte zmluvu s ČEZ, všimol som si, že ponúkajú čiastočný ústupok.., "zámkový systém", .. možno vám uveria..
https://www.cezdistribuce.cz/cs/zamkovy-system
Jak vychádzajú v ústrety iné distribučky neviem,.. no isto radi poradia českí odborníci...
Citace: OndraNowak 30.12.2023, 16:23
Narazil jsem na tuto citaci a rád bych se zeptal místních odborníků, zdali je pravdivá.
"Zapínat nebo vypínat jistič nesmí bez důvodu ani distributor a jistič prý nesmí zapnout (když je vypnutý) ani pracovník provádějící odečty."
V podstate áno...
Jan Šus.:
nj ale jak mě pomůže zámek od skříňky když na patře je několik bytů a ten soused bude mít stejnej klíček ke stejnýmu zámku? (dance). Spíš by bylo potřeba mít zamykatelnej ten jistič, nějakou krytku na jistič kterou zamknu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana