|
|
David Hruda
|
|
« Odpověď #2 kdy: 24.12.2023, 09:51 » |
|
Radime, nesouhlasím. Viděl jsem tyhle sondy ve vrtech po desetiletích a vždy byly funkční. Co sem tam odejde, je vyhodnocování v krabičce, ale i to jen sporadicky. Za mě velmi zdařilá konstrukce.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
Radim Strycharski
|
|
« Odpověď #3 kdy: 25.12.2023, 11:12 » |
|
Jestli máš zkušenost, že po desetiletích fungovaly bezproblémově, tak to může být tou vyhodnocovací elektronikou. Vypadá to na rozdíl mezi starou a novou technologií. Samozřejmě nemůžu generalizovat, ale už ten princip, že někde se trvale snímá malý a nejistý parametr, na kterém závisí jeden dlouhodobý stav, se mi prostě nelíbí. Já mám osobní dvouletou zkušenost, kdy první rok se sondami mi majitel co čtvrt roku volal, že neteče voda, přičemž se nedalo na nic přijít. Vypnutí, vyndání, zandání sond a zapnutí opravdu není uspokojivé řešení závady. Po roce nechutenství jsme sondy vykopali a dali tam plováky. Od té doby nic. A to nemluvím o tom, že sondy jsou za tisíce a plovák za stovky.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #6 kdy: 25.12.2023, 23:15 » |
|
Každoročně jich montuji několik do studen a vrtů. V praxi pak u nás v oblasti s tvrdou vodou, dochází k "zarůstání" sond v čase. Je potřeba cca 1 x za 2-4 roky sondy očistit a pak je to furt skvělé a spolehlivé. Doma mám sondy v přečerpávačce odpadních vod, kde to dostává záhul. Prací prášky, chemie z myčky nádobí, a spousta dalších srč...k. Doslova a do písmene. Instalováno před cca 4 roky a jednou za rok to oplachuju vodou z hadice (důrazné doporučováno obcí, v jejichž majetku čerpadlo je) . Prozatím žádný problém.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|