Co říkáte na navrhovaný poplatek Hospodářské komoře?

<< < (2/5) > >>

Milan Hudec:
Citace: Kamil Novák  21.12.2023, 09:40

Členem HK jsem prostrednictví m ESČ už mnoho let. Z měsíčníku, který dostávám jsem se už párkrát dozvěděl užitečné věci.
Ale jakožto bytostnému libertariánovi je mi naprosto nepřijatelné aby mne stát nutil k další povinnosti. Už takhle stát obtěžuje lidi až dost…

Ceny chlebíčků jsou dnes někde jinde, počty úředníků také, z tohoto pohledu se jedná o nutný krok.

Pavel Horský:
Já jsem zásadně a dost tvrdě proti tomu si nechávat zákonem diktovat, kam "musím" vrazit své peníze, byť jde o minimální nicotnou částku.
Nikdy jsem od žádného spolku nic nepotřebovat a věřím tomu, že do dob mého odchodu do penze ani potřebovat nebudu.
A nebo že bych si také vyfňukal nějaký ten roční poplatek, který mi budou zasílat všichni občané ČR pro případy, že by mě někdy potřebovali.
To by šlo, měl bych se jako král všech králů.

Celé to beru jako dost srsnou sprosťárnu a dost mi to smrdí praktikami z dob temna.
Dodnes platíme nesmyslné poplatky ČT a ČRo  (zle)

opatovice64:
Proč bych měl podporovat darmožrouty a soudruhy jako pan Dlouhý apod.?

Milan Hudec:
Citace: opatovice64  21.12.2023, 15:38

Proč bych měl podporovat darmožrouty a soudruhy jako pan Dlouhý apod.?

Aby nedejbůh nevyměnili státní trafiku za soukromý sektor, tj.riziko velkých škod.
Obdoba plotů pro medvědy v zoo, taky na ně prostřednictví m daní přispíváte aby nezdrhli.

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  21.12.2023, 16:01

Aby nedejbůh nevyměnili státní trafiku za soukromý sektor, tj.riziko velkých škod.
Obdoba plotů pro medvědy v zoo, taky na ně prostřednictví m daní přispíváte aby nezdrhli.

TO se ale bavíme o druhu, který vymírá. SKupina Dlouhý a spol se bohužel rozrůstá. Zrovna tak daněmi  platíme politické strany, které považujeme za zlo, jako ANO, SPD,..... . Další poplatek by jen znamenal další nárůst byrokracie a tedy i koryt pro další .........

Nicméně otázka je jiná. Osobně mi je prozatím nejblíže příspěvek Kamila Nováka. V některých spolcích nebo organizacích vidím nějaké přínosy pro mne osobně i mou práci. Teď je jedno jak velké. Nicméně svoboda moct si vybrat komu svěřím své peníze (pokud vůbec),  je mi nadevše. Domnívám se že naše zdanění (včetně různých pojištění) je už dost náročné a i když se mluví o směšné částce, měl bych s tím problém z právě víše uvedených důvodů. A je jedno že jde prozatím jen o myšlenku. Už jen to že někoho napadla, je dle mého špatně. Vždyť daně jsou už vlastně poplatkem, kterým si právě platím služby od státu. Je jedno jestli jde o úředníka který mi vydá řidičák,  o cestáře který sype sůl do sněhu,  policistu který se stará o mou bezpečnost, hasiče který pomáhá kde se dá a podobně. Je to prostě služba státu.

Teď někoho napadlo, že budeme platit další službu, kdy bude hájit moje zájmy proti státu a bez ohledu na to, jestli o to stojím, nebo ne. Připadám si zase jako v socíku a to se mi prostě moc nelíbí. Pokud dám své peníze do nějakého sdružení, musím být přesvědčený o tom, že to má pro mne nějaký význam. V principu je jedno jaký. Pokud se mi peníze vrátí v úspoře na školeních, v přísunu důležitých, nebo zajímavých informací, či se jen cítím dobře v té společnosti, nelituji jediné koruny. Jinak prostě platit přestanu.

Jsem zvědav na výsledek dotazníku, i když už se začíná rýsovat a je v tomto případě i tak trochu předvídatelný.  (drinks)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana