Lze toto svítidlo umístit nad sprchový kout?

<< < (2/7) > >>

Vít Rotrekl:
Podle mě je tedy na stropě Zóna 3, a tedy svítidlo tam být může. Za předpokladu, že je strop vyšší než 225cm, což tedy předpokládám, případně tedy vodorovnou rovinou kam došáhne hlavice ne pevně ukotvené sprchové hlavice. I kdyby tam byla zóna 2 tak tam lze dát svítidlo s IP 44, což dotazované svítidlo má.

Peter Lovacký:
Citace: Vít Rotrekl  20.11.2023, 21:02

Za předpokladu, že je strop vyšší než 225cm, což tedy předpokládám,

Áno, strop má presne 300cm,.. 225 + 75, .. aspoň teda podľa kótovania nad vaňou...
Svietidlo zapustené do takého stropu je potom v polohe 300+, .. a teda vlastne mimo požiadaviek 701čky..

Vít Rotrekl:
Citace: Peter Lovacký  21.11.2023, 07:33

Áno, strop má presne 300cm,.. 225 + 75, .. aspoň teda podľa kótovania nad vaňou...
Svietidlo zapustené do takého stropu je potom v polohe 300+,  .. a teda vlastne mimo požiadaviek 701čky..

Podle mě, tyto rozměry jsou pouze na stěnách, na stropě je podle obrázku zóna 3. Zóna 1 a 2, jsou směrem na strop definovány a ohraničeny úplně stejně.
Viz výstřižek ze 7-701. Ale je možné, že to máte na SVK malinko jinak...

M. Charvát:
Nezapomněli jste na zvláštní národní podmínku, která určuje Zónu 2 do 3m výsky stropu?  o:-)

Jiří Kantner:
Myslím že v mém příspěvku to bylo napsáno - obrázek zachycuje "evropský stav" a definice zóy strop dle národních specifik tam chhybí.
NO co stane se, dokud to není hodotvé a připojené....
Úplně z jiného pohledu jak moc je tahle národní podmínka přínosná? V čem se české koupelny tak liší, (nebo čeští uživatelé) že moudý normotvůrce prosadil tuhle podmínku.
(Vím je to zjevená pravda a o té se nediskutuje ale mé rebelující já občas takové otázky prostě klade)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana