Opravdu nás proudový chránič ochrání?

<< < (2/3) > >>

Miroš Jan:
Pánové nedivte se, novináři jsou taky lidi, žádní odborníci. Proč by se zajímaly co to je proudový chránič, a jak funguje.  (plc)

Jiří Schwarz:
Pravidelně v Domažlickém deníku (předpokládám, že v jiných mutacích to bude stejné) vychází upozornění na nebezpečné výrobky. Naprostá většina jich pochází z Číny.
Je dobře, když na to upozorní, ale titulek "zabíjí a působí požáry" u univerzální nabíječky na mobil mě připadá jako zpráva z bulváru!
Beru, že transformátory v některých podobných zařízeních jsou z našeho pohledu naprosto šíleně udělané, mohou způsobit požár, mohou se prorazit a na konektor s malým napětím se může dostat nebezpečné napětí, ale podle titulku by si člověk mohl myslet, že je již prokázáno X něštěstí způsobených podobným přístroje.

Prostě novináři...

Miroslav Minařík:
O tom, zda se spoléhat na mechanický přístroj jsme kdysi již polemiku vedli. Je velmi podobná diskuzi, která se vede o tom, zda je nebezpečnější cesta autobusem nebo vlakem.

Pokud víte i různé automobilky časti vyzývají majitele vozidel k výmněně některých částí. Statistickým pohledem bych tuto diskuzi uzavřel. ABB je renomovaný dodavatel stejně jako desítky dalších značek na našem trhu ...

Ať si již kdo normy vykládá jakkoliv, pro mě zůstává ochrana proudovým chráničem vždy doplňková.

Rozmahel Vladimír:
Od r.1991 jsem při revizích měřil spousty chráničů, za tu dobu jsem narazil na 2 vadné chrániče, byly to centrální chrániče v bytovkách.
Poruchu nelze vyloučit ani u jističe.

Štefan Beláň:
Citace: Miroslav Minařík  06.04.2007, 09:06

Ať si již kdo normy vykládá jakkoliv, pro mě zůstává ochrana proudovým chráničem vždy doplňková.

Tak takový závěr bych čekal od naprostého laika a ne od odborníka.  (zliskat)

Co může být spolehlivějšíh o v ochraně před nebezpečným dotykem, než zařízení které si mohu ověřit?
Pojistky? Jistič?

Chránič je v tomto směru naprosto jedinečný přístroj pro základní ochranu neživých částí, který je možné použít i jako ochranu doplňkovou,  a to dokonce i jako doplňkovou ochranu živých částí! (jednicka)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana