Opravdu nás proudový chránič ochrání?
Josef Nosek:
Dnes po otevření denního tisku-Krkonošský deník, mě docela překvapil článek "Chránič nechrání"
Proudový chránič ABB typ/číslo modelu: serie F362,F364,F370,F372. Nemá požadované parametry a vlastnosti. Při jeho použití hrozí nebezpečí úrazu el. proudem, protože nechrání. Výrobek byl zařazen do seznamu nebezpečných produktů RAPEX. Na obrázku v novinách je chránič 40A 0,03A.
Vyrobeno v Německu.
Kamil Novák:
Bližší info k předešlému příspěvku zde : http://ezpublish.spotrebitel.cz/article/view/10247 pod pořadovým číslem 100188/07.
Smutné na tom je to, že ani takový koncern, jakým ABB jistě je, asi nemá funkční výstupní kontrolu, když údajně vyráběl tyto vadné RCD celých 28 měsíců ! (plc) (zliskat) (fool) (ssur) (eek)
Štefan Beláň:
To je zajímavá a hlavně překvapující informace! (eek)
Mám na stole dva nové chrániče ABB F364, které jsem nechal vyměnit v mobilní buňce. Byly instalované v buňce na stropě "vzhůru nohama" a tak jsem nefunkčnost přisuzoval nevhodné montáži. Nově osazené chrániče Moeller místo těch původních ABB fungují OK.
PS: Podle odkazu uvedeném panem Novákem, se opravdu jedná o označení vadné série M. :o
Petr Doležal:
Ze zmíněného Rapexu:
"....Proudové chrániče slouží jako ochrana proti napětí nebo přepětí...."
To jsem nevěděl. :-[
Štefan Beláň:
Citace: Petr Doležal 05.04.2007, 11:02
Ze zmíněného Rapexu:
"....Proudové chrániče slouží jako ochrana proti napětí nebo přepětí...."
To jsem nevěděl. :-[
Po drobné úpravě by to mohlo být takto:
"...Proudové chrániče slouží jako ochrana proti dotykovému napětí nebo přepětí..." ;) :D
PS: Jsou to jen písálkové! (cryi)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana