Proč jsou zásuvky v domácnosti jako elektrické pasti?

(1/6) > >>

Filip Horáček:
Úvaha: Zásuvky jako elektrické pasti v domácnosti
    Elektrická zásuvka může vypadat jednoduše, ale skrývá v sobě mnoho tajemství. Malá chyba v zapojení může mít vážné následky. Ačkoli se může zdát, že zapojení je snadné, je důležité věnovat pozornost detailům a vždy se ujistit, že vše je správně. Nikdy nepodceňujte význam správného zapojení a vždy buďte ostražití. Bezpečnost by měla být vždy na prvním místě. To jsou ta známá obecná varování. V praxi je to bohužel tak, že uživatelé nejen že zapojení podceňují ve jménu "pouchých několika vodičů",  ale také při běžném užívání a zapojování spotřebičů nevěnují více pozornosti než obvykle. Co se tedy může na zásuvce udělat špatně?

Související ...
    ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
   Proč jsou zásuvky v domácnosti jako elektrické pasti?

Vit Pivonka:
Největší past vidím v tom, že je stále často elektrikář považovaný za "drahý luxus" a stále panuje mezi spoustou lidí názor typu "zapojit zásuvku přece zvládnu taky". Jako, jo, technicky to problém není. Ale ty následky :)

Jakou největší prasárničku jste kolegové, potkali v běžné domovní zásuvce? :)

František Šohajda:
Citace

Jakou největší prasárničku jste kolegové, potkali v běžné domovní zásuvce? Úsměv

Celkem je dost vidět v bytech, kdy se mění sám bydlící zásuvky, že není propojen kolík PE u zapojení TN-C.Staré 2 vodičové vedení.
Už jsem to několikrát viděl ! (zle) Zásuvka nová .....a blbě zapojená!

Vit Pivonka:
Citace: František Šohajda  01.11.2023, 10:24

Celkem je dost vidět v bytech, kdy se mění sám bydlící zásuvky, že není propojen kolík PE u zapojení TN-C.
Už jsem to několikrát viděl ! (zle)

Souhlas. :)

Miroslav Minařík:
Víťo, podobně jako vtom článku, vidím nebezpečí v tom, že existují elektroinstala ce, které se "samy" vyvíjí dle okolností. Neexistuje dokumentace a každý si na ní upraví, co potřebuje. O tři ulice dál u jednoho souseda chtěl poradit ale když jsem uviděl ty kombinace vodičů v zásuvkách, tak to nemělo jiné řešení, než utéct. Tam nebylo dobře vůbec nic.

Ale myslím, že taková zvěrstva znají všichni dobře!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana