Jak realizovat kvalitní uzemnění pomocí zemničů typu A v pevné kamenité půdě?
Milan Hudec:
Citace: Jan Palička 24.10.2023, 19:25
Hmm....přednos tně neznamená povinně, ale budiž.
Pozor, ještě paragraf 34
Jiří Schwarz:
Já ten výraz přednostně vnímám jako minimální doporučené řešení tam, kde to jde.
Např. v sousední vesnici stojí domek na několika betonových "podstavcích"
Takže když tam není souvislý základ po obvodu, asi by tam těžko někdo udělal základový zemnič
Jan Palička:
Citace: Milan Hudec 24.10.2023, 19:59
Pozor, ještě paragraf 34
jj, obvyklá bolest českých právních předpisů - nekonzistentno st
Není-li základový zemnič, nemohu na něj nic připojit. Nemohu mít základový zemnič, nebyl-li při stavbě zřízen. Nebyl zřízen, když se v době výstavby nic takového nerealizovalo, koneckonců i dnes se zřizuje přednostně (tedy pokud jej charakter stavby umožní zŕídit)
Ale podle §34 jsem povinen jej použit i při rekonstrukci staré elektroinstala ce či při provádění její údržby (§2 odst 1)
Václav Třetí:
Citace: Jan Palička 24.10.2023, 22:16
Ale podle §34 jsem povinen jej použit i při rekonstrukci staré elektroinstala ce či při provádění její údržby (§2 odst 1)
Maličkost, zbouráme dům, uděláme základový zemnič a můžeme udělat novou elektroinstala ci v již neexistující budově... Pročpak u nás nemají zákony a nařízení potřebnou vážnost? Protože si je nikdo z autorů ani schvalujících nakonec celé nepřečte a v platnost vstoupí slátanina, která si v jednotlivých paragrafech vzájemně odporuje!
Milan Hudec:
Citace: Václav Třetí 25.10.2023, 05:29
Maličkost, zbouráme dům, uděláme základový zemnič a můžeme udělat novou elektroinstala ci v již neexistující budově... Pročpak u nás nemají zákony a nařízení potřebnou vážnost? Protože si je nikdo z autorů ani schvalujících nakonec celé nepřečte a v platnost vstoupí slátanina, která si v jednotlivých paragrafech vzájemně odporuje!
Ne, že bych s vámi obecně nesouhlasil, nicméně dočtěte si do konce paragraf2, odst.1.
U staveb RD je možné se setkat i s tím, že situaci zachraňuje řidič domíchávače, vy tady nemáte pět želez??
Jeho slengový výraz pro čtyři svody v rohu a jeden uprostřed do rozvaděče.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana