ABB představila novou designová řada vypínačů a zásuvek Zoni

<< < (8/8)

Jiří Schwarz:
I projektant může dělat reklamu a ukázat, nabídnout zákazníkovi novinku...  (dance)

Pavel Horský:
Citace: Jiří Schwarz  07.12.2023, 13:24

I projektant může dělat reklamu a ukázat, nabídnout zákazníkovi novinku...  (dance)

A nestačila by za tímto účelem jedna zásuvka?  (dance) (dance)
A když už budu někomu dělat reklamu, budu za to něco chtít  (drinks)

Jan Yossarian:
Citace: Pavel Horský  07.12.2023, 09:53

Omakal jsem si zaslané zásuvky a musím říci, že strojky (vnitřky) vypadají hooooodně stabilně, vodiče ve třmenech parádně drží, kdybych je měl montovat, byl bych spokojený. Nenašel jsem jediný problém.

Ovšem, 10ks jako dárek pro projektanta, když každý rok hlásím, že již X let nejsem Elektromontér ABB. Mají tam v tom trošku bordel.

Máte pravdu, přístroje jsou skvělé. Ale ti lidé kolem jsou už jiní. Kdysi jsme se znali dlouhá léta. Lidé umřeli, odešli nebo byli vyhození a teď je tam nějaká nová partička, bůh ví zda to není něco externího. A ti to mají vše postavené na seznamech, číslech a vůbec ne na lidech. Nám zase chodí vše z Abb na adresu kde už sedí zcela jiná firma. Takže s tím bordelem pln souhlasím. Připadá mi to, že to noví v Abb absolutně nemají představu jak s námi komunikují jejich konkurenti. Dokud bude snámi Abb komunikovat tímto novým způsobem, tak už své postesky nebudu šeptat do ouška svému známému z Abb jako kdysi ale budu to psát sem.

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  06.12.2023, 07:01

Mohl byses prosím podívat, v čem jsou nové zásuvky bezpečnější než předešlé, jak uvádí reklamní slogan.

KDyž si vedle sebe položíš ABB strojky (mám k dispozici prozatím zásuvky - ABB za ně díky  O0 O0 ) je vidět jednoznačný posun k bezpečnosti. Nyní se nemusíš bát náhodného dotyku na stavbě, ani pokud jsou zásuvky prozatím bez krytu a pod napětím

DObře je to vidět třeba na rozdílu proti šroubovým zásuvkám a bezšroubovým zásuvkám. Riziko dotyku mezi těmito strojky je velmi rozdílné. Nové strojky to posunuly zase o kousek dál. Například clonky už nejsou součástí krytu, ale přímo samotného strojku. Vypadá to že i samotné bezšroubové svorky vypadají bytelněji, což bylo sakra potřeba. Nicméně až v praxi se ukáže že jsou skutečně lepší než ty předešlé (za mne předešlé byly spíš slabší průměr) .
Dalším výrazným zlepšením je rámeček strojku. Zvětšil se "límeček" ve strojku, což mu poskytuje větší mechanickou pevnost a posunulo to strojek o kousek víš. Jako montážník podobná zlepšení velmi vítám. Řekněme že je díky novým strojkům méně důvodů k tomu, zkoušet další výrobce.

Tolik shrnutí po první prohlídce strojků. Jakmile bude příležitost, přidám zkušenosti z vlastní montáže, pokud se nenajde kolega, který by se o to podělil dříve. Osobně mne zajímají právě ty bezšroubové svorky a jejich kvalita. Jsem v tomto ohledu dost zmlsanej konkurencí  (drinks)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana