Nemá někdo katalogový list pro MEZ VZGJ32A~380V ?

<< < (2/3) > >>

Jiří_Hrubý:
Otázka je, zda je menším zlem trocha toho azbestu, nebo tuny skelných vláken z nových almar...
Ještě k tomu označení, protože silka sloužila i jako zásuvková skříň, nebo skříň pro vypínač, odpovídalo tomu označení na krytu. Ale protože ta na obrázku nemá dole čápovku, ani z boku vypínač, je to přípojková skříň a tedy SIL 63.

Václav Třetí:
Běžné použití asbestu nepovažuji za problém, ale vytrhávat a do čista odstraňovat z drážky takové staré litinové skříně zbytky asbestové šňůry bez ochranné masky, to bych nedělal.

Jiří_Hrubý:
Máte pravdu, je blbost tomu jít naproti, na druhou stranu jak moc o tom člověk přemýšlí, když se do ní jde jen tak podívat a vyhřezlý provaz tam jen tak nějak našťouchá šroubovákem.

VZGJ32A~380V Zásuvková skříň 32A (kulatá zásuvka)
VZGJ63A~380V            "            63A           ",  SIL 63 HDS
SIL 25 jak HDS, tak s čápovkou 25A
ještě byly 16A verze.
Jestli jsem to dobře opsal v učení, tak víc verzí tohohle typu nebylo, nebo mistr nenaznal, že o nich potřebujem vědět. Verze SILek s pakeťákem a zásuvkou existují, ale častěji je to vidět v jiné skříni i s předjištěním.

Václav Třetí:
Skelné vlákno je také pěkné svinstvo, tam je třeba důkladně chránit si ruce a maska není také na škodu. Bývaly doby, kdy se dělníci smáli nadřízeným, že mají používat ochranné pomůcky. Dnes už je to u našinců  poněkud lepší. Ovšem nemá to na některé cizince. Setkal jsem se na jedné stavbě s innostrancem, který řezal rozbruskou cihlovou zeď (CDK bloky - přemístění okna).Ten vždy zařízl kotouč, kousek odřízl a pak vyběhl ven, prskal, plival, smrkal a myl si oči vodou. Odjel jsem pryč, protože tam se dělat nedalo.

Josef Martinec:
Tak ono stačí optické vlákno ,  to má člověk pod kůží hned.

Každopádně nehodlám měnit těsnění ,  spíš mě jako "neznalého dřevních dob" jak  říkají kolegové ,  zarazilo označení. Za mě je nejjednodušší zatlačit na distribuci aby si do budoucna řešila výměnu. 
Každopádně jsou zde získané informace dobrý zdroj do budoucna.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana