Jaký typ stavby volíte (Analýza rizika tab. C.2) v případě RD?

<< < (2/5) > >>

GDPR:
Citace: Daniel Anděl  30.08.2023, 08:52

Jednoznačně budova občanské výstavby.

Přečtěte si definice občanské výstavby v ČSN 33 2130 ed. 3 a v ČSN 33 2000-7-718, a pak nám prosím odůvodněte, z čeho že vyplývá to "jednoznačně"?
V RD je podle vás veřejnost (= občanská výstavba)?

GDPR:
RD totiž spadá mezi ostatní stavby.

Pavel Horský:
Citace: GDPR  30.08.2023, 09:33

RD totiž spadá mezi ostatní stavby.

Přesně tak. (drinks)

Jan Bocek:
Citace: Pavel Horský  30.08.2023, 07:43

Ostatní
A zeptám se...proč ne?
A proč bych měl dávat něco jiného?

Tabulka je srozumitelná a jasná.
Tedy, pokud nebudu mít v RD výrobnu výbušnin, nebo v obýváku plynovou stanici.
I když mě doma bude ošetřovat zdravotní sestra "pěkná představa",    nemocnici to
z RD neudělá.
Děti se doma připravují do školy, ale škola to není.
Můžeme se doma modlit, což by měl pomalu každý dělat vzhledem k celosvětové situaci, ale kostel mít místo domu nebudeme...

A takto bych mohl pokračovat dál a dál.

Protokol určení rizik je dobrým tahem a dobrou obchodní strategií jednoho z mamutích výrobců hromosvodné trechniky, který si vyloboval rozsáhlý soubor ČSN EN 62305...
Tak ho samozřejmě budeme respektovat a vytvářet a zárověň si z toho nebudeme dělat pupínky. Každý tvůrce tohoto protokolu se zároveň stává úžasným kouzelníkem  

Pro odlehčení dne bez sluníčka..
K tématu to sice bude jen zdánlivě....al e,
to co jsi Pavle napsal, tak to si může dovolit jen ten, kdo vytvořil stovky PVV a analýz rizik.
Co věta to perla a ta poslední mne velice rozesmála a přitom je tak pravdivá. Nastartoval jsi nám ....pěkný den, GL

Jirka Dobrovolný:
Proč jsem opět rozvířil stojaté vody této problematiky?

Opět dělám analýzu rizik RD a opět volím typ „ostatní“ a opět mi chybí ujištění, že to dělám správně. Je to zejména proto, že rodinný dům není výslovně uveden ve výčtu typů staveb. Když jsem se kdysi inspiroval na různých místech, zejména v dokumentech/dokumentacích dostupných na internetu, ve většině případů jsem narazil na zatřídění RD do skupiny staveb s typickými ztrátami LF = 10-1 a to jako budovu občanské výstavby. 

Jsem ovšem přesvědčen, že je to chyba. Vzhledem k tomu, že typická střední ztráta LF se týká typu škody D2 (hmotná škoda) a tím způsobených ztrát, mě intuice vedla k tomu, že asi v RD nebude riziko hmotné škody vyšší, než v muzeu, kině nebo kostele.

Co může v normě poněkud klamat čtenáře: V příkladu E.2 je venkovský dům obývaný pěti osobami – tedy rodinný dům. V příslušné tabulce E.4 je typická střední riziko LF uvedeno 10-1,  což by odpovídalo zatřídění právě například jako budovu občanské výstavby (nebo hotel; pro pět lidí?). Domnívám se, že jde o trestuhodný omyl nebo snad i záměr. Mimochodem jako budova občanské výstavby je tato stavba zatříděna i SW Prozik od OEZ. (Nebo alespoň byla v době, kdy jsem si to zapsal jako poznámku do ČSN.)

(pokračuje...)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana