PŘÍBĚH: Dvakrát měř, jednou řež
Miroslav Revús:
Citace: Michal Čeleda 21.08.2023, 15:29
Pokud se dotýkal jen fáze NEBO jen ostatních vodičů, měl správnou obuv, ... a pokud byl zvyklý/necitlivý k hodně malým proudům, nemusel nic cítit. Ale je to jen dohad.
Práve kvôli izolovanému okoliu bežne v bytoch mením vypínače osvetlenia pod napätím. Chce to trochu opatrnosti pred náhodným dotykom prívodu a odvodu súčasne, prípadne tenké pracovné rukavice.
Pre laikov - som si vedomý rizika, viem, aké účinky má elektrický prúd na moje telo a mám k elektrine rešpekt. Preto ešte stále žijem. :)
Michal Čeleda:
Citace: Jan Franěk 21.08.2023, 21:34
O tom jestli přežijete rozhoduje mnoho "maličkostí", nad kterými se dopředu často ani nezamýšlíte.
No ano, s fází na těle stačí velice málo a neštěstí je na světě.
Václav Třetí:
Citace: Miroslav Minařík 21.08.2023, 22:25
... všude je vzorně vše popsáno, potištěno a pracovníci nosí přilby, brýle, roušky, galoše, montérky ze žurnálu a především dielektrické rukavice. Tedy to jsou ti, co je fotí někdo z marketingu.
Ale drží šroubovák jako prase kost.
Martin Babrňák:
to mě připomnělo jednu historku co jsem zaslechl v době kdy jsem dělal na brigádě u jedné zabezpečovací firmě. Bylo to rok po ukončení střední, nastoupil tam i jeden můj spolužák na trvalý pracovní poměr. Dělali zrovna zabezpečovačku v univerzitní budově a k ústředně měli dlouhý kabel tak se ten spolužák prej zeptal "mohu to střihnout?" dostalo se mu odpovědi, že snad ví co se stane když to střihne, prej ví .... no tak šel kupovat nové štípačky. Ty původní přišli o polovinu břitu.
Juraj Rojko:
Mám podobnou. Jednou jsem zkracoval flexo šňůru. Vidlici jsem zasunul do zásuvky, změřil, vytáhl ze zásuvky, vzal do ruky štípačky, načež jsem si vzpomněl na "dvakrát měř...". Takže jsem znovu zasunul vidlici, ověřil původní správné zaměření, střihnul a šel si koupit nové štípačky. Od té doby vím, že "dvakrát měř..." nemusí být vždy automaticky výhra.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana