Digitalizujte školní rozhlas a již se nestarejte o zvonění!

<< < (4/4)

Vojtěch Běhunčík:
Citace: Václav Třetí  19.08.2023, 15:05

...
Jednoduše řečeno, vyučovací hodiny byly o minutu kratší, přestávky o dvě minuty delší, ovšem neseděl konec vyučování, za každou hodinu + přestávku se vyučovací den o minutu prodlužoval.

Nedalo mi to - musel jsem najít starý pracovní sešit s poznámkami k zakázkám.
Není nad papírový archiv ...
Začátky hodin byly vždy přesně a konec hodiny(= začátek přestávky) o minutu dřív.
Takže tato jediná změna: každá hodina o minutu kratší, každá přestávka o minutu delší.

Jan Kelbich:
Citace: Václav Třetí  18.08.2023, 16:50

Já nevím jak dnes, ale my jsme měli ke zvonění přístup velice pragmatický. Zvonění na hodinu bylo nutné zlo, kdežto zvonění na konci hodiny bylo vítané. A nejraději jsme měli zvonění na konci poslední hodiny daného dne. Byť jsem ve škole potíže nemíval, tak konec vyučování byla vždy úleva a začátek úplně jiných, většinou pro mě příjemných aktivit. Na střední škole už to bylo trochu jinak, přibývaly různé povinnosti.

Tak to mi připomělo příhodu (dá se to tak nazvat ?) z průmyslovky (opakovanou) :
Třetí ročník, pátek odpoledne poslední hodina "mikroprocesoro vá technika",  můj oblíbený předmět. No, skoro nikomu ze třídy se tam nechtělo trčet, takže několikrát během školního roku třída zdrhla. Mě většinou museli odnést, mělo to dva důvody. Nechtěl jsem utíkat z tak zajímavého předmětu (ano, i v ten pátek odpoledně jsem si to fakt užíval) a tak jsem se bál zdrhat ze školy, tenkrát bylo běžné za neomluvené hodiny dávat snížnou známku z chování. A to se tehdy považovalo za opravdu velký průšvih.
A jednou se dokonce stalo, že utekla tak cca půlka třídy. A to bylo nejhorší, když to pak třídní řešila, tak nám nakonec řekla "kdybyste aspoň utekli všichni".

Jan Kelbich:
Citace: Vojtěch Běhunčík  18.08.2023, 20:32

.... konec přestávky o minutu později, než je uvedeno v rozvrhu.

Tak to jsem nepochopil proč.

Jan Kelbich:
Citace: Vojtěch Běhunčík  20.08.2023, 20:53

Začátky hodin byly vždy přesně a konec hodiny(= začátek přestávky) o minutu dřív.

Když uvážim, že to zvonění samo trvá tak 1 min, ......
(Alespoň u nás na ZŠ to tak nějak bylo.)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana