Jde elektricky sporak s prikonem 7.8kW pripojit do jednofazove 16A zasuvky?

<< < (3/17) > >>

David Hruda:
Francie to má podobně.

Milan Hudec:
Citace: Miroš Jan  18.08.2023, 09:22

Tak tak. Tato značka je moje krevní skupina Milane. O0

Ono je žertovné pozorovat zejména u 1F  připojení chlapíka instalujícího ve snaze šetřit s každým Ampérem přednostní relé a pod.,  který zároveň před EM nasadí v podstatě jistič s nižším I.
 (dance)

Radislav Pražák:
Existuje sporák se šňůrou do zásuvky na 230V, je to Mora E 2231 AW. Jednou jsem se s tím setkal na chalupě. Má jenom tři plotýnky a výrobce má asi nějak vyřešeno omezení výkonu na 3.680 W.

Václav Třetí:
Sporák znám, má dvě větší plotýnky 1,5kW a jednu menší 1kW a k tomu trouba 1,5kW. To není na připojení přes zásuvku 16A/250V. Na různých stránkách se najde v nabídce obchodníků i s jakýmsi nedokonalým popisem, nikde jsem nenašel,  jak je řešeno omezení výkonu. Na stránkách výrobce mají universální návod, který slouží zejména plně vybaveným sporákům, které jsou provozovány na 3x230/400V. Konkrétně k tomuto jednofázovému typu nic.

Nabízí ho všichni velcí obchodníci s elektrospotřeb iči.

Jan Franěk:
Citace: Radislav Pražák  20.08.2023, 21:42

Existuje sporák se šňůrou do zásuvky na 230V, je to Mora E 2231 AW. Jednou jsem se s tím setkal na chalupě. Má jenom tři plotýnky a výrobce má asi nějak vyřešeno omezení výkonu na 3.680 W.

Ale to není tématem. Tazatel jasně píše, že sporák už je zakoupený a nelze jej vrátit. Tedy je na pořadu "ekonomická" varianta se správným zapojením pomocí připojovací svorkovnice, případně navýšením jističe z 16A na 20A (max) a pak se jen přizpůsobit jeho limitům a limitům hlavního jističe. Tedy řekněme provozovat dohromady dvě plotýnky, nebo jednu plotýnku a troubu. Vyjímečně k tomu zapnout jednu další malou plotýnku, na nějaký omezený čas. Při jednofázovém zapojení to prostě není na plné vaření Martinské husy, knedlíků a dvojího zelí, spolu najednou. Ale lze toho dosáhnout postupně. Samozřejmě to vyžaduje lepší plánování a zaberete díky tomu i více času. Je to prostě méně komfortní, než kdyby to bylo provedeno řádně. V podstatě jako vždy v podobných případech  (norm) (drinks)

PS: to navýšení jističe okruhu bude možné jen v případě, že je pro sporák samostatná zásuvka. Měl by to provést elektrikář a vše si řádně zkontrolovat, aby vám nezadělal ještě pro další problém

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana