Jak byste popsali postup hledání závady?

<< < (2/3) > >>

Milan Jakeš:
Na JEDU je toho strašně moc a je to obrovské. Tak můj typ by byl, že základem (nezbytnou samozřejmostí) je znalost strukturování a referenčního označování. Ale při hledání závad pan Kozel měl na srdci asi něco jiného.

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Jakeš  24.07.2023, 19:19

Na JEDU je toho strašně moc a je to obrovské. Tak můj typ by byl, že základem (nezbytnou samozřejmostí) je znalost strukturování a referenčního označování. Ale při hledání závad pan Kozel měl na srdci asi něco jiného.

Myslím, že JEDU si s JETE v tomto nezadá a ten základ je stejný. Napovím, že se to týká té struktury, jen je to řečeno pěkně stručně, lidově.

Prozradím, pokud mě nikdo nepředběhne!  o:-)

Milan Jakeš:
Že by kód KKS (Kraftwerk Kennzeichen System) - systém pro značení zařízení elektráren?

Miroslav Minařík:
Kromě předpokládanýc h znalostí elektrikáře, zdravotní způsobilosti a psychotestů, také dokonalou znalost cesty páry!

Ono vůbec celé povídání o životě elektrikáře na "JE" je k zamyšlení. Třeba Stanislava dostanu před kameru. Myslím, že by to bylo zajímavé!

Ale abych se vrátil k tématu.
Za mě se k nalezení poruchy běžně používá "vylučovací metoda". K tomu je však nezbytné znát tu "cestu páry" systému, kde porucha vznikla. A tehdy na řadu přicházejí ti, co tu cestu dobře znají nebo si ji dokážou podle některých informací dovodit.

Proto výraz "cesta páry" považuji za terminus technicus. :-)

Miroslav Revús:
Citace: Miroslav Minařík  24.07.2023, 23:35

.... také dokonalou znalost cesty páry!

Principiálna znalosť fungovania technológie elektrárne (para aj palivo) je potrebná pre pochopenie vzájomných súvislostí a to je základ správneho určenia mnohých porúch.
Kým som pracoval v energetike, tak bez tejto znalosti som sa neobišiel.

A druhá znalosť, ktorú som musel vedieť naspamäť bolo zapojenie ovládacieho obvodu servopohonov na potrubných ventiloch (para, horúca voda). Našťastie to boli dve unifikované schémy (pre 1-f a 3-f servá),  ktoré mali len málo modifikácií (servá s miestnou ovládacou skrinkou, prípadne bez nej).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana