Nemusí se PBZ (požárně bezpečnostní zař.) zprovoznit s nějakým požehnáním?
Kamil Novák:
Citace: Jiří Buben 05.07.2023, 19:54
Ano papír totiž snese hodně a možné je všechno a lidé jsou všehoschopní. :(
Já se obávám, že tady žádný závěrečný "papír" ani nebude existovat.
Jestliže někdo :
1) uloží "nehořáky" do klasické PVC lišty,
2) spojuje zbytečně "nehořáky" v běžné PVC krabici a navíc pomocí Wago. Zbytečně proto, že ta krabice je necelých 0,5 m od zdrojové rozvodnice (takže si asi špatně vyměřil kabel...)
3) v té krabici nespojí PE, ačkoli ta rozvodnice je I.tř. (kde ale kupodivu PE připojený je)
4) provede napojení ve stávajícím napájecím rozvaděči zbytečně krkolomným způsobem
5) nenatáhne extra přívod (nehořákem) už z hlavního rozvaděče, ale z nejbližšího podružného, kde žádná zvýšená požární odolnost není zajištěna,
tak jsem přesvědčen že vůbec netuší co dělá.
A tudíž bych se divil, kdyby nějaké potvrzení dle §6 odst.2 existovalo.
A jestliže ano, tak je jeho autor regulérní šílenec... (zle)
Jiří Schwarz:
Citace: Kamil Novák 05.07.2023, 18:32
...
A mimo téma - nenapadá někoho proč kdosi zvolil tak krkolomný způsob napojení nového vývodu do stávajícího rozvaděče (pomocí té Wago svorky)?
Není to tak dávno, co jsem zažil podobnou montáž...
Prý je problém dát 2 vodiče pod jeden šroub na PEN šíně
Tak jsem elektrikáři řekl, že ten PEN přívod ke svorce, kde to je rozdělené, chci mít minimálně 10mm2 a správně označený...
Za hodinku tam byl nový šroub a bylo to připojené přímo...
-------------
Kdy to popisovaná zařízení bylo uvedeno do provozu? V době platnosti vyhlášky 73/2010?
Pak bych předpokládal 1D a tam to měla "posvětit odborná autorita" i kdyby to nebylo PBZ
Kamil Novák:
Citace: Jiří Schwarz 05.07.2023, 22:31
... Prý je problém dát 2 vodiče pod jeden šroub na PEN šíně
-------------
Kdy to popisovaná zařízení bylo uvedeno do provozu? V době platnosti vyhlášky 73/2010?
Pak bych předpokládal 1D a tam to měla "posvětit odborná autorita" i kdyby to nebylo PBZ
1) osobně v tom problém nevidím. A to i proto, že 2 vodiče pod jedním šroubem jsou tam už pár desetiletí.
2) to PBZ tam není déle jak 2 roky.
555:
Citace: Kamil Novák 05.07.2023, 18:32
A mimo téma - nenapadá někoho proč kdosi zvolil tak krkolomný způsob napojení nového vývodu do stávajícího rozvaděče (pomocí té Wago svorky)?
Tam mě napadá jak je pod tím šroubem i ten modře izolovaný vodič neprovedl někdo tu věc, že od stávajícího obvodu (třeba světla) odpojil PE(použil pro svoji instalaci) a nemusel tak řešit obavu, že strhnezávit v hliníku?
fotka více neukazuje, ale nabízí se i tato možnost(vzhledem k tomu, že dál se rozhodl k krabici PE vodič NEzapojit) (zle)
František Šohajda:
Citace
V jednom divadle před časem kdosi instaloval PBZ - zařízení pro usměrňování pohybu kouře při požáru.
Pokud to někdo instaloval dodatečně, po rokách provozu, musela k tomu být nějaká iniciatizace.K ontrola někoho? Tam bych začal, proč to instalovali? Na jaký popud.
Pak jestli se postupovalo podle aktuálně platných podmínek.
Ten, kdo to napsal jako závadu by to měl i zkontrolovat?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana