Je rekonstrukce elektroinstalace v bytě na etapy dobrý nebo špatný nápad?
Jan Franěk:
Citace: Kamil Novák 08.07.2023, 10:16
Naprostý souhlas. Sám jsem před lety v jedné místnosti tento lištový systém použil a už 2x jsem ocenil jeho variabilitu (možnost posunout nebo přemístit jak silové tak i datové zásuvky).
Za mne, pro rekonstrukci v panelácích (kde jsou i problémy s vodorovnými drážkami do panelů), naprosto skvělé řešení ! O0
ÁÁÁ, další s osobní zkušeností, to vítám. Já mám za sebou nejen panelák, ale osvědčilo se mi to i v domě typu Okál. O0 (drinks) O0 (drinks) Možná někde vyhrabu i pár foto. Výhodou byla i možnost výběru barvy povrchu dle již instalované plovoucí podlahy. ŠKoda že přestal fungovat jejich konfigurátor, který mi pomáhal s výběrem vzoru u zákazníka.
Milan Hudec:
Nesnáším v obytných prostorech lišty obecně..., tento systém beru coby nejmenší zlo.
Ve výsledku nijaká kočenda, ale řekněme upravená korpulentnější dáma.
Jiní výrobci asi neberou v potaz zpětné vazby montérů a žijí na obláčku složeném z perfektně rovných stěn a montéra, hračičky který vše pasuje na milimetr.
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec 09.07.2023, 08:07
Nesnáším v obytných prostorech lišty obecně...
Když je kolem místnosti nad linem nebo kobercem lišta a ta se nahradí jinou lištou, "dutou", do které se dají vložit vodiče, kdo to netuší, nemusí poznat že jde o elektroinstala ci.
Jen je trochu škoda, že není větší nabídka barev u profilovaných lišt
-----------
V bytě je rozumné začít novým rozvaděčem, připraveným pro 3f přívod, s novými okruhy pro kuchyni a koupelnu, s dostatečnou prostorovou rezervou, a nějaké světlé okruhy nebo zásuvkové pro menší zatížení mohou prozatím zůstat v původním provedení
Kamil Novák:
Citace: Jan Franěk 08.07.2023, 21:06
... Výhodou byla i možnost výběru barvy povrchu dle již instalované plovoucí podlahy.
Nebo, jako v mém případě, lze zvolit lištu s možností nalepení pásku z koberce či vinylu, čím že opticky vytvoří sokl, který by tam stejně byl.
Plastový sokl pro nalepení koberce je 10 mm, instalační lišta pro nalepení koberce je 25 mm.
Když si uvědomím, že
1) není zapotřebí za pomocí drážkovačky místnost zaprášit (navíc vodorovné drážky v nosných panelech se vlastně nesmí),
2) následně štukovat (což je v případě panelů vždy vidět),
3) krabice pod zásuvkami budou stejně vyčnívat na povrchu, ale zásuvky v instalační liště se v ní přirozeně ztrácejí...
Ale hlavní výhoda je možnost neomezené variability v případě změny dispozice místnosti, přemístění nebo změny rozměru nábytku. O0
Za mne je to naprosté top řešení.
Když bych dělal ještě někdy rekonstrukci v panelákovém bytě (což mne asi ještě potká), tak rozhodně tímto, odzkoušeným způsobem.
Miroslav Revús:
Zásuvky áno. To je v pohode. Ale ako vyriešiť dostatočne esteticky svietidlá a vypínače?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana