Jak byste vy lokalizovali poruchu nn kabelu?

(1/2) > >>

Radek Luža:
Lokalizácia poruchy na nn-kábli metódou DC krokového napätia

Jiří_Hrubý:
Citace

Jak by jste vy lokalizovali poruchu nn kabelu?
Podle druhu poruchy a podle způsobu uložení.
Jinak se hledá kabel provalený ven (nejjednodušší) a nejhůř proražený uvnitř, nebo ve spojce a nacpaný v chráničce.
Chránička je pro lokalizaci poruch největší zlo.
Pak se volí metody. Nejdostupnější je A-rám k trasovačce u poruch ven, pak lze použít v určitých případech trasovačku na vnitřní zkrat a jít po útlumu signálu, ale to je o praxi a ne vždy to vyjde.
Pak se dá použít některá z variant "hůlkového měření",  přičemž nejstarší a stále funkční měřáky, mají ještě rafičky a jsou tak nějak nesmrtelné, díky konstrukční jednoduchosti.
A když nepomůžou malé přenosné měřáky, je třeba měřící vůz. Pak je možností spousta,  propálení, radar, rázování...

Jan Franěk:
Já osobně hledám poruchy na kabelech, pomocí mobilního telefonu.

Nevěříte??

Vezmu telefon, zavolám a přijede machr kterej je plně vybaven a ještě nikdy se nespletl o víc jak 5 cm v místě ani hloubce. Totiž krom vybavení je zapotřebí mít i hluboké znalosti z praxe a těch on má nepočítaně. Tímto tě Jirko  (poklona)   (drinks) (poklona) (drinks) (poklona)

Václav Třetí:
Citace: Jan Franěk  25.05.2023, 08:35

Já osobně hledám poruchy na kabelech, pomocí mobilního telefonu.

Velice účinné, na co nemám vybavení a zkušenosti, si nechám udělat dodavatelsky. Jediný problém je, mít v adresáři správné a odzkoušené lidi nebo firmy. Vzít jen tak někoho z inserce nebývá vždy cesta k cíli. Ti nejlepší obvykle neinserují, protože to nepotřebují.

Martin Škopek:
Co se týká kabelových vozů, bývá problém je sehnat v řádu dnů. Sice slouží k odhalení poruch, tudíž by měly být stále "po ruce",  ale stalo se mi, že např. nejmenovaný distributor mi řekl, "teď jsme 10 dnů v Německu, pak xx a vás si můžeme zapsat za 3 týdny". Nejmenované dopravní podniky ani neměly zájem o spolupráci...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana