Autorský článek
|
 |
« kdy: 23.05.2023, 14:38 » |
|
Co je to stavební "antoníček"? Kdo by nepotřeboval na stavbě stavební rozvaděč? Pokud ovšem již nemáte svůj, který si pečlivě hlídáte. Ti, kteří jej neuhlídali se musí podívat po novém. Kdo by nepotřeboval na stavbě stavební rozvaděč? Pokud ovšem již nemáte svůj, který si pečlivě hlídáte. Ti, kteří jej neuhlídali se musí podívat po novém. Když se dobře podíváme po stavbách (zvláště těch soukromých), můžeme nalézt různá zařízení, které slouží podobnému účelu. Jeden odstrašující případ brněnské firmy Vekomont vidíte zde.... Související ... ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde! Jak byste reagovali na tuto související otázku vy? Proč se říká stavebnímu rozvaděči Antoníček?
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7

|
 |
« Odpověď #1 kdy: 23.05.2023, 17:39 » |
|
Proč někdo říká rozvaděči antoníček netuším, ale proč zedníci dodnes dávají přednost prkýnku, vím přímo od nich. Podobný plasťáčky jsem jim nechal nakoupit, ale velmi záhy se ukázaly nedostatky. Jedním z nich byla neexistující zásuvková unifikace v rozlehlém provozu a druhým špatná mechanická odolnost, ve srovnání s prkýnkem, které navíc bylo možné kdykoli opravit svépomocí a fungovat dál. Zásuvkové skříně v inzerovaném provedení určitě mají svoje místo a spokojené uživatele, ale pořád budou skalní, kteří budou vyžadovat jistý MIL-STD provedení, které jim nabídne buď prkýnko, nebo lepší rozvaděč, pokud nebude majitel firmy hamižný škrt.
|

rozv..jpg (30.78 KB, 600x450 - prohlédnuto 577 krát.)
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Jiří_Hrubý

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 23.05.2023, 20:32 » |
|
To je tak, když si jednou za čas nechám něco našeptat od počítače a z recenzovného je inzerované, jeden z důvodů, proč jsem zavrhl android, neuměl jsem ho odnaučit přepisovat co jsem napsal já 
Asi antén, protože k tradičním sítům yaginám přibylo hojně parabol a wifin. Zrovna minulý týden krásný pohled na novostavbu s tyčí pro antény, sloužící coby jímač, osazenou parabolou i wifinou. Prkýnko je pro zedníka ze starý školy základ. Stejně jako neřeší žíly lezoucí vidlice či zásuvky prodlužováku. Ale zase nutno uznat, že odhlédnu-li od normativních a bezpečnostních požadavků na takový "rozvaděč", jsou některá prkýnka technicky dobře zvládnutá a relativně bezpečná a zedníci na ně mají osvědčený "MPBP".  Ještě k tomu antoníčku mě napadá, jestli není původ v označení staničního rozvadče nn, ale nejsem si jistý, zda to odpovídá časově co do vzniku.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 23.05.2023, 20:44 » |
|
a zedníci na ně mají osvědčený "MPBP".  :-) Náhodou to osobně oceňuji! Tedy pokud má solidní základ. To je tak, když si jednou za čas nechám něco našeptat od počítače a z recenzovného je inzerované, jeden z důvodů, proč jsem zavrhl android, neuměl jsem ho odnaučit přepisovat co jsem napsal já 
mě napadá, jestli není původ v označení staničního rozvadče nn, ale nejsem si jistý, zda to odpovídá časově co do vzniku. Přemýšlím, zda neobvolat pamětníky!  Taková výzva mě nedá spát!
|
|
|
Zaznamenáno
|
Elektrika NENÍ časopis! 
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 24.05.2023, 11:31 » |
|
To je tak, když si jednou za čas nechám něco našeptat od počítače a z recenzovného je inzerované, jeden z důvodů, proč jsem zavrhl android, neuměl jsem ho odnaučit přepisovat co jsem napsal já 
A co zkusit vypnut automatické opravy?  Co je to stavební "Antoníček"? No, čekal jsem že se to během čtení článku dozvím  Tedy přesněji ne co je to Antoníček, ale jak to vlastně toto pojmenování vzniklo 
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 24.05.2023, 12:55 » |
|
No to je přece jasné. Stejně tak jako byl prvním mužem na Zemi Adam, byl Tonda první elektrikář, který vyrobil elektroměrový pilíř a stavební rozvaděč. A protože byl vyloženě malého vzrůstu, říkali mu všichni Antoníčku. Záhada je vyřešena. Můžeme se dál věnovat své práci 
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Jiří_Hrubý

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 24.05.2023, 17:42 » |
|
A co zkusit vypnut automatické opravy?  Já to tenkrát nenašel, ono je to někde schovaný a tak jsem raděj pořídil telefon pro hloupý ameičany, s prostředím jednoduchým, jak symbian  Ještě mě napadá spojitost se stavbami božích muk a kapliček, pojmenovaných po sv. Antonínovi, jejichž siuleta připomíná zděnou stanici, ty ale začly být hojnější ve dvacátých letech, před nimi byla trafa na dřevě. No to je přece jasné. Stejně tak jako byl prvním mužem na Zemi Adam, byl Tonda první elektrikář, který vyrobil elektroměrový pilíř
No to ho museli zbožňovat, když jim začlaly chodit faktury, kvůli budíku v tom jeho krámu. 
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 25.05.2023, 13:29 » |
|
Ležíc marod v posteli, jsem se rozhodl že si ověřím některá tvrzení zdejší AI. Antonínov u Olomouce, je zaniklý dvůr a o nějaké výrobě rozvaděčů jsem nenašel ani písmenko. Nicméně oblast (obec) tohoto jména lze nají nedaleko Jablonce n.N. a Antonínovo údolí nedaleko Cvikova. Nikde jsem nenašel zmínku o jakékoliv výrobě spojené s elektrem. AI si vyloženě vymýšlí a spojuje si co se jí prostě hodí.
I z tohoto titulu nějak nechápu, že se zde nesmí použít jednoduché poděkování, ale mnoho nesmyslného textu od AI nějak nevadí.
Vlastně osobně občas přemýšlím, jestli mě ta AI víc baví, nebo vytáčí.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 25.05.2023, 13:59 » |
|
I z tohoto titulu nějak nechápu, že se zde nesmí použít jednoduché poděkování, ale mnoho nesmyslného textu od AI nějak nevadí.
Vlastně osobně občas přemýšlím, jestli mě ta AI víc baví, nebo vytáčí.
Cítím to naprosto stejně. Zatím tu umělou inteligenci vnímám spíše jako parazita, který narušuje profesionalitu tohoto fóra. Neházejme ale flintu do žita. Třeba se časem inteligenčně zlepší a bude ku prospěchu fóra.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Jan Franěk

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 25.05.2023, 16:49 » |
|
Anton - přepravní auto pro vězně za první republiky. Tvarově jako malý domek. No a ještě menší a také mobilní mohly být i první stavební rozvaděče (domeček) antoníček.
No, nepřijde mi to až tak špatná cesta. Někde jsem četl, že se některé zemědělské stroje připojovaly přímo, nebo pomoc traf přímo z vedení nad polem. Podoba by tu pak mohla být .. 
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|