Poraďte multifunkční revizní přístroj s SW?
Kamil Novák:
Citace: Milan Hudec 02.05.2023, 17:12
Hodinu/dvě trápit SW a pak zjistit, že u rozvaděče R25 je o vývod/řádek víc než bylo přednastaveno, a celé to posouvat, je práce úplně na ho...
A takových situací se za den vyskytne hned několik.... (zle)
Když před mnoha lety začaly být dostupné diktafony, tak jsem si chtěl usnadnit práci se zapisováním a zkoušel si vše nahrávat.
V momentě, když jsem objevil nějakou novou skutečnost, tak si ji lehce na papír dopíšu, ale do nahrávky to nejde.
Takže další "slepá ulička" a s Olympusem se naše cesty rozešli během pár hodin. (box)
Miroslav Revús:
Diktafón som používal asi dva roky. Potom som už mal celú fabriku popísanú v revíznych správach a brával som si k revízii starú správu.
Dohrať zmenu na pásku nebol problém. Prehrávanie však zabralo veľa času a preskakovanie nepripadalo do úvahy. Iba vracanie sa nazad, keď som nestíhal zapisovať. :-)
Ján Šebík:
Ja používam Eurotest XA MI3105. Namerané hodnoty uložím do pamäti prístroja a do dokumentácie si poznačím len číslo merania. Do počítača potom stiahnem namerané hodnoty a nakopírujem do revíznej správy namerané hodnoty. Takže poznámky sú jednoduché. Predpokladom je mať schému zapojenia do ktorej zapisujete číslo merania.
Miroslav Revús:
Citace: Ján Šebík 12.05.2023, 18:42
Predpokladom je mať schému zapojenia do ktorej zapisujete číslo merania.
A keď ju nemáte? Výkresy, ktoré nie sú aktuálne sú bežný stav.
Jan Franěk:
Také jsem párkrát využil paměti měřícího přístroje a pak k revizi "přišil" protokol o měření z přístroje. Nicméně časté změny a složité a pomalé přepisování vývodů v měřícím přístroji, mě donutily od toho upustit. Nevidím to jako problém u bytu, ale u rozsáhlejších objektů.
Nakonec jsem dospěl k tomu, že si stejně dělám poznámky během revize a tak si jednotlivá měření zapisuji přímo mezi poznámky. Mám k tomu vytvořený vlastní "formulář", kde si zapisuji jednotlivé místnosti, včetně měření i závad. Hodně u toho fotím a během psaní revize mám na dvou monitorech jednak zprávu, tak k danému místu otevřené fotky. Závady pak dohledávám v závadovníku revizního sw, nebo přímo v normách otevřených na PC.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana