Nač z produktů FLUKE ze své praxe ne/dáte dopustit?

<< < (2/3) > >>

Václav Třetí:
Jejich multimetry byly výborné vždy. Už před 35 léty jsem měl možnost poznat jejich kvalitu. Tehdá se jednalo o přesný 4,5 místný přístroj, který jsem si mohl občas půjčit. Díky němu jsem si také tehdá mohl nacejchovat 3,5 místný přístroj vlastní výroby - můj první digitální měřák. Zkoušečky nic moc, také ode dávna, a navíc se postupně stávají "nepřátelštější" používání.

Jan Franěk:
Také se přidávám a plně souhlasím (ač nerad  (drinks) (dance) )  s Milanem Hudcem. Udělal jsem stejnou zkušenost a mám v tom jasno.

Citace: Marek Laube  25.04.2023, 06:54

Zkuste to rozvést trochu více. Jaká negativa?

https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,40474.36.html

Jan Pátek:
Pro mne zkoušečky T5-1000 a T6-1000 naprosto perfektní, robustní, do slévárenského provozu super.
K oscilu klešťák i30 taky super.
Multimetr 287 taky skvělé.

Jediné co jsem hned zahodil byly dvě bezdotykové zkoušečky napětí, tomu se nedalo věřit. O0

Milan Hudec:
Citace: Jan Pátek  25.04.2023, 14:49

Pro mne zkoušečky T5-1000 a T6-1000 naprosto perfektní, robustní, do slévárenského provozu super.

Výrobek který se nazývá zkoušečka a neumožňuje identifikovat fázový vodič, což umí "blbý šroubovák" za dvacetikorunu pro mne není zkoušečkou a výrobce u mne klesl.
Něco jak švýcarský nožík bez čepele, jen s vývrtkou, nezpochybňuji ovšem její důležitost.
To neznamená že neudělá skvělou službu ve speciálním provozu.

Martin Škopek:
Používám:
* analyzátor 435 II + GPS ... analyzátor OK, avšak sw k němu je těžkopádný, pomalý, velký objem dat, do protokolu dle ČSN EN 50 160 je nutné dokopírovat některá data; srovnávám oproti analogickému sw od Chauvin Arnoux,

* multimetr 87 V MAX ... mám jej krátce, doufám, že mě přežije; Má slabší zvuk prozvánění, což je daň za IP 67,

* hledačka vedení 2042 + 1 transmiter navíc ... na práci skvělá, skvělá citlivost. Nevýhodou je, že transmiter spotřebovává 6 tužkových baterek a dle mých zkušeností vcelku rychle (mohli za tu cenu dát vestavný akumulátor, či alespoň umožnit i provoz na 230 V)

* tester sledu fází + rotace motorů 9062 ... používal jsem naposledy před více jak 10 lety, bez jakýchkoliv připomínek.

* dodávané plastové kufříky jsou velikostí dost předimenzované ... někdy výhoda, někdy nevýhoda

------------------
Obecně:
* jeví se jako silně předražené, nutno kupovat v akcích nebo vyjednávat o ceně,
* v akcích lze získat profi příslušenství, téměř za nulový příplatek,
* je to celosvětově uznávána značka, která má jméno a je synonymem pro kvalitu a bezpečnost,
* v bezpečnosti používání je dle mého názoru lídrem,
* na dražší řady poskytují "doživotní záruku" (znamená po dobu výroby daného produktu + 10 let),  dle diskuzí na netu v Americe funguje vcelku dobře,
* dělají ověřené výrobky - např. u multimetrů nechávají jen používané funkce a nepřidávají zbytečné blbosti, kterými se ostatní mezi sebou snaží odlišit (až na řady pro elektroniku),
* kupovat jen u autorizovaných a regionálních prodejců - kvůli záruce a čínským padělkům,
* vyrábí a dodávají desítky let stejné typy, lišícími se max. verzí (viz např. řada 87 má už x let 5. generaci) ... hlavně z důvodu, aby se uživatelé nemuseli přeškolovat a nemusely se multimetry znovu certifikovat (např. pro US Army apod.,  což jsou velcí a pravidelní odběratelé),
* na youtube je spousta užitečných videí, na ebay lze sehnat ke starším typům nové náhradní díly (náhrady za vysvícené displeje, plastové části, atp.),  tudíž lze svépomocí i udržovat velmi staré přístroje,
* k dražším řadám poskytují i servisní manuál s návodem na kalibraci.
------------------
- pokračování -

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana