Nač z produktů FLUKE ze své praxe ne/dáte dopustit?

<< < (3/3)

Martin Škopek:
- pokračování -

Mluvím z pozice znalce/auditora atp.,  kdy měřáky používám spíše pro ověření stavu, nastavování atp.,  tudíž nepoužívám dennodenně.

Dříve jsem používal přístroje (obecně) různých značek podle kritéria cena/výkon. Dnes se snažím držet spíše jednu řadu, výrobce, je-li to možné.

Perlička závěrem: při práci v jedné nadnárodní firmě mi bylo "přátelsky" řečeno něco ve smyslu "pokud nám chcete fakturovat, tak příště s přístroji ve žlutooranžovýc h obalech". A to jsem měl velmi přesnou Behu Hexagon a ve žlutém holsteru. :-)

Roman Smékal:
Citace: Milan Hudec  26.04.2023, 07:40

Výrobek který se nazývá zkoušečka a neumožňuje identifikovat fázový vodič, což umí "blbý šroubovák" za dvacetikorunu pro mne není zkoušečkou a výrobce u mne klesl.
Něco jak švýcarský nožík bez čepele, jen s vývrtkou, nezpochybňuji ovšem její důležitost.
To neznamená že neudělá skvělou službu ve speciálním provozu.

Souhlasím, že je to jejich nevýhoda, i když oficiálně výrobce neříká, že je to zkoušečka, protože neuvádí normu ČSN EN 61243-3. Osobně mám výbornou zkušenost s Amprobe 2100-DELTA, která má také možnost měřit proud jako T6, ale současně se chová jako zkoušečka dle právě uvedené normy. Indikace jak na LCD tak na LED.
A pokud si uvědomíte, že značku Amprobe vlastní Fluke, tak máte super přístroj za super cenu.
https://www.ghvtrading.cz/data/imgs/7789b-2100-delta---zkousecka-napeti-a-proudu.jpg
https://youtu.be/dkGNFfRvfZI

Roman Smékal:
za mne osobně i přes problematickou výměnu dodaných zkoušeček se nakonec k tomu výrobce postavil čelem a všem zákazníkům přístroje vyměnil. Kolik takových výrobců ruku na srdce ve světě najdeme. Chápu, je to otázka bezpečnosti, ale postavili se k tomu čelem i přes nemalé náklady.

Takže za mne stále dobré zkoušečky T150, ale jak jsem již zmínil v jiné odpovědi je aktuálně skvělým pomocníkem Amprobe 2100 DELTA.
Multimetry jak již bylo psáno jsou dlouholeté stálice portfolia. Výborná životnost a přesnost. Fluke 289 se SW je skvělá volba.
Analyzátory sítě a osciloskopy s izolovanou architekturou si drží také pozici lídra..
A to, o čem zde prozatím nikdo nemluvil já vidím jako výborné termokamery. Dobrý firmware pro ovládání, SW pro zpracování dat.

Martin Škopek:
Ještě jsem si uvědomil jednu nectnost u měřáků Fluke, a to že často používají na krytech baterií samořezné šrouby do plastu, což u takto drahých zařízení neočekávám.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana