Proč není izolovaný jímač skutečně izolovaný?

(1/3) > >>

Kamil Novák:
Na střeše je FeZn držák SAT antény a k němu je pomocí izolačních podpěr upevněn jímač - viz foto.
Podle dokumentace je složení konstrukce střechy - trámy, OSB desky, zateplení, plastová fólie.
Jen tak ze zvědavosti jsem si proměřil izolační odpor (500V DC) mezi jímačem a tou trubkou a k mému překvapení je hodnota jen 40 MOhmů.

Měl jsem podezření třeba na koaxiály vedoucí k SAT, ale když jsem měřil mezi jímačem a vlastní parabolou, tak "nekonečno". Což bude díky plastovému držáku paraboly.
Napoví někdo, proč jen těch 40 Mega?

Jiří Kantner:
Kdyby ty izolační podpěry byly hodně staré a na jejich povrchu by byla vrstva prachu, která bude sama o sobě trochu vodivá. Možné by to bylo ale to by také musel být povrch těch izolačních podpěr silně zdegradován působebím UV záření. Moc pravděpodobné to není.
 Spíš bych se zajímal čím prochází a v čem je ukotvený ten stožár, na kterém je ta parabola. Zdivo? trám ? není tam nějaká nadměrná vlhkost, která způspbí takový svod?

Juraj Rojko:
A je tam všude dodrženo “s”? Oplechování atiky, viplanyl, nízké podpěry, svody pod zateplením…

pegas100:
On není izolovaný, on je oddálený. A správně jste měl naměřit tak do 1Ohmu, protože ta trubka měla být spojena s MET.

Pavel Horský:
 Citace: pegas100  23.04.2023, 23:07

A správně jste měl naměřit tak do 1Ohmu, protože ta trubka měla být spojena s MET.

AMEN   O0

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana