Karlovská Alena
|
|
« kdy: 22.04.2023, 16:17 » |
|
Pronajímám rekreační nemovitost a louku pro stanování - a již několikrát mi přišel dotaz, zda je v místě k dispozici "elektrická přípojka pro karavany". Protože sama nemám s karavanováním zkušenosti, není mi jasné, co je tím myšleno.
Náš elektrikář také neví, když jsem se ho na to ptala. Prý není problém udělat někde u louky sloupek a na něm normální elektrickou zásuvku, ale jestli je to ono?
Můžete mne případně nasměrovat, co by bylo nejvhodnější nechat vytvořit/namontovat? Ráda bych zákazníkům vyšla vstříc a předešla případným nedorozuměním, že čekali něco jiého, než bylo slíbeno.
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan Hudec
|
|
« Odpověď #4 kdy: 24.04.2023, 07:57 » |
|
Karavany používajú často priemyselnú vidlicu 230V.
Ano, často, ještě častěji mají typ vidlice dle zásuvky z poslední štace V mnoha případech skutečně šíleně zapojené.
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #5 kdy: 24.04.2023, 09:01 » |
|
... čtyři zásuvky pro připojení. Každá bude samostatně jištěna jističem s proudovým chráničem. ...
Jsou kempy, kde na tomhle chtějí ušetřit. Centrální chránič pro více přípojek. Pak přijede borec, večer v pološeru zjistí, že má z předchozího výletu jinou vidlici, tak to rychle přemontuje (nebo ty dráty do průmyslové zásuvky nastrká a zajistí kolíčkem), "netrefí" se s barvami a "zhasne třetinu kempu"
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
Jan Kelbich
|
|
« Odpověď #7 kdy: 24.04.2023, 09:23 » |
|
Má být napájen 3F, současná zásuvka je tam klasická 3F/5P na 32A, ale jemu se nelíbí, že na přívodní šňůře je vidlice (takže když to obsluha prvně zapojí do sloupku bude mít na konci snadno přístupné kolíky) ale najít nějakou rozumnou zásuvku je problém. Chtěl by právě krásnou krytou, ale ty jsou pouze 1F/3P.
Myslím, že průmyslová přívodka i nástrčka v provedení 3f i 1f je celkem běžný materiál. Jistě, nemusí to mít každý bau/obi/hobby, ale spec. prodejny s elmat. je určitě mají. Tak ať nad tím smutně nesedí, a jde oběhnout obchody.
|
IC layout design engineer, zajímací se též o silovou elektrotechnik u
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #8 kdy: 24.04.2023, 11:28 » |
|
Já myslím, že jednodušší bude dát do vyhledávače termín "přívodka" a pak objednat nebo jít na jisto. P.S. Na první pokus mi vylezlo asi 30 obrázků a mnoho dalších odkazů písemných.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #9 kdy: 24.04.2023, 13:34 » |
|
Já myslím, že jednodušší bude dát do vyhledávače termín "přívodka" a pak objednat nebo jít na jisto. P.S. Na první pokus mi vylezlo asi 30 obrázků a mnoho dalších odkazů písemných.
ASi chápu s čím má tazatel problém. 400V přívodka, nemá v základu žádný kryt kontaktů. Tento kryt je k některým výrobkům jako doplněk k objednání. Tedy bych vybíral přívodku podle toho, jestli se nechají dokoupit tyto komponenty, nebo ne.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #11 kdy: 25.04.2023, 06:11 » |
|
A co tak začít u projektanta elektro? Revize musí být, bez projektu ji nikdo neudělá! resp,Neměl udělat. Bez revize se tam nesmí nikdo připojit!
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #13 kdy: 25.04.2023, 08:50 » |
|
Ve většině případů s podobnými požadavky mě zachránil Erocomm v Dřevčicích u Prahy.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #14 kdy: 25.04.2023, 11:00 » |
|
Jan Franěk: přesně tak. Co jsme našli na internetu tak většina neměla onu krytku. Nakonec se nám nějakou povedlo najít, ale není to ono. Někdy hold je těžké najít společně bezpečnost a představu.
Já to řešil právě vloni a narazil jsem na stejný problém. Připravoval jsem rozvody v náklaďáku pro firmu která stříká PUR izolace. K tomu jsem je vybavil třífázovým voltmetrem a ampérmetrem, aby mohli rovnoměrně zatěžovat jednotlivé fáze a přepínačem sítí, který slouží ke změně sledu fází, aby u každého objektu, nemuseli rozebírat vidlici a přehazovat fáze.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|