Musí i OSVČ sám sebe správně odměňovat?

<< < (3/4) > >>

Pavel Horský:
Už v samotném prvotním dotazu je uvedeno OSVČ, tak proč sem taháme Agrofert?

Když se nad tím zamyslíme hlouběji, tak opravdu nejde jen o finanční zisk.
Mě např. poměrně dost nabíjí i každodenní získávání nových vědomostí v oboru, bez kterých si nedovedu osobní úspěšnost v živnostničení dost dobře představit. I když.....to pak samozřejmě umím, nebo se snažím, překlopit do zvyšování finančního zisku.

Jako OSVČ jsem také především svým pánem. Co si udělám, to mám a vše si řídím sám, aniž by mi do toho někdo mrmlal. Vlastně si už ani nedovedu představit, že bych pod někým pracoval. To bych po bezmála 30-ti letech už nedal.

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  06.04.2023, 15:22

To bych po bezmála 30-ti letech už nedal.

To ses dle fota soudím stal OSVčkem v osmi letech?
 (poklona)

Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Horský  06.04.2023, 15:22

Už v samotném prvotním dotazu je uvedeno OSVČ, tak proč sem taháme Agrofert?

Proč? Protože jsem to už psal proč ...
Tak jinak.
Živnostník, pracuje tak, že dělá skoro zadarmo a jeho výdělky jsou tragicky nízko. To proto, že jeho příbuzná na své činnosti (nepřímo spojené s tou jeho) vydělává díky tomu násobně větší balík, než bez jeho součinnosti. Celý model neznám ale z pohledu FÚ on pracuje, má zakázky ale neodměňuje se víc, než je nutné. Tak to je tak nějak zjednodušeně.

Když jsem to kdysi probíral s daňařem, označil to za normální ale také za "vyšší dívčí". Tvorba zisku se může tvořit sekundárně, terciálně ... U velkých společností jako Agrofert to si celkem dovedu představit, ovšem u OSVČ mě to překvapuje.

Jiří_Hrubý:
Ono je to jednoduchý. Poctivý OSVČ si vydělá trochu víc, než zaměstnanec slušný firmy.
Pokud umí optimalizovat příjmy, daně a odvody, vydělá spoustu černých peněz, ovšem pak se stane (zrovna letošní případ),  že sice jako OSVČ pracoval pro jiného OSVČ, fakturoval 5kKč a zbytek byl keš, ale pak si zlomil nohu když uklouznul při lezení z lešení a nemocenská byla krásných 2500,- Vrcholná drzost pak byla, když tento jedinec zažádal o dávku hmotný nouze a dostal ji.
Přesným opakem je majitel jedný menší firmy, který si platí plný sociální i zdravotní a k tomu pojistku na překážky v podnikání.
Takže OSVČ se může odměňovat jak chce a nakolik mu odvaha a sebereflexe dovolí.
A můj účetní mi říkal o hlavním rozdílu mezi českým a německým "podnikatelem",  a sice že ten německý z vydělaných 10€ si 1€ nechá a 9 vloží zpátky do firmy, kdežto typický český to má naopak.
No a k AGF říkal že je to firma, jejíž vedení dokáže využít zákonný mantinely až úplně nadoraz a ti co to neumí, těm nezbývá než nadávat a pmlouvat.

Peter Lovacký:
Živnostník čo má čistý zisk menej jak v rovnakej profesii zamestnanec minimálny čistý príjem..,  je alebo neschopný, alebo špekulant...ša k daňováci vedia..

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana