Primárně uzemění elektroinstala ce. V budoucnu chci dělat i hromosvod.
V kocke:
- kvalitné uzemnenie v predzáhradke, najlepšie formou postupne prepojených zemničov zapúšťaných stále hlbšie pre čo najbezpečnejší pohyb pred domom, napr. aj na ošetrenie krokového napätia...pre vašu situáciu sa dá niečo nájsť aj v E.5.4.3.4
- uzemnenie pre bleskozvod musí vyhovovať nielen ohmicky, ale aj „objemovo“, ..náboj blesku nie je skrat v EI..
- uzemnenie prepojiť nielen s EI v dome cez METku, ale druhý koniec z predzáhradky by bolo super dostať aspoň na PEN distribučky niekde pri meraní (ak je na hranici pozemku)..a keď sa dajak dohodnete, možno aj priamo na uzemnenie distribučky..
- samotný bleskozvod vyzerá že by bolo najideálnejšie poriešiť jedným zvodom s vysokonapäťovo
u izoláciou,..ošetríte si zároveň problém s dotykovým napätím...
- nevieme výšku domu ani typ strechy,.. no tipujem že v zástavbe nebude ani problém s ochranným priestorom...
- úplne ideálny pre ochranu pred bleskom je ale spoločný postup s obyvateľmi radovky,... poriešiť radovku ako celok (jeden objekt), ..
Od seriózneho projektu majú diskusné debaty veľmi ďaleko (rátam že poradia aj iní), ...no nikdy nie je na škodu keď investor „vie o co kráčí“ za jeho peniaze už od začiatku...
Na tu realizaci jsem koukal firma mi poslala nějaké podklady jak to funguje. vyvrtá se díra a dělají zátluky až do 10m. mají na to nějakou mašinu a metrové díly se postupně do sebe šroubují a zatloukají asi s tím nějakou zkušenost mají když mi to navrhli.
Na uzemnenie bleskozvodu by som jednu i keď dlhú tyč nebral určite,.. a jak dostatočnú náhradu poruchy PENu asi tiež nie...
Navyše bez vyjadrení všetkých možných zainteresovaný
ch organizácií vlastne ani ako dieru "do neznáma"...