Je chybějící kryt před UV zářivkou na jevišti pro kladnou revizi problém?
Jan Yossarian:
Citace: Jakub Drbohlav 07.03.2023, 21:23
Napsal jste to dobře.
A kryt tam kolegovi RT chybí správně.
Koukněte do normy co jsem psal v předchozím příspěvku.
To tedy vypadá, že uvedený e-shop dodává něco špatně a spotřebitel je klamán?
Jakub Drbohlav:
Citace: Jan Yossarian 07.03.2023, 21:31
To tedy vypadá, že uvedený e-shop dodává něco špatně a spotřebitel je klamán?
Vaší poznámce, bohužel, nerozumím.
Na uvedeném odkazu není uvedeno, že se jedná o svítidlo, které je určeno na jeviště, takže nevím, proč by měl být spotřebitel klamán. Něco jsem přehlédl?
Za mě v tomto případě norma (i když to není vždy zvykem ;)) hovoří dost jasně.
Jan Yossarian:
Citace: Jakub Drbohlav 07.03.2023, 21:55
Vaší poznámce, bohužel, nerozumím.
Na uvedeném odkazu není uvedeno, že se jedná o svítidlo, které je určeno na jeviště, takže nevím, proč by měl být spotřebitel klamán. Něco jsem přehlédl?
Za mě v tomto případě norma (i když to není vždy zvykem ;)) hovoří dost jasně.
Pravda, omlouvám se. Určitě k výrobku je dodán list s podrobnostmi a návodem k použití. A pokud tam je určení uvedeno a to bez krytu, pak je to v pořádku. Návod výrobce je nad ČSN. Ale já tedy nic nenašel.
Citace: Milan začínající zvukař 07.03.2023, 19:49
Je chybějící kryt před UV zářivkou na jevišti pro kladnou revizi zásadní problém?
Rozumíte výsledku? Pokud máte dokumentaci kde je uvedeno, že lze zařízení používat bez krytu, pak to lze. V opačném případě platí normativní alternativa.
Milan začínající zvukař:
Pánové skvělé, stručné, jasné! Přitom mě to mohlo také napadnout! Tento princip užití technické normy se uplatňuje i v našem oboru.
Zdenek Skotnica:
UV zářivky se snad provozují bez krytu, jinak by byla jejich funkce k ničemu. Pro jejich bezpečný provoz se musí použít zářivková tělesa které to umožňují.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana