Je chybějící kryt před UV zářivkou na jevišti pro kladnou revizi problém?

<< < (2/5) > >>

Jan Yossarian:
Citace: Jakub Drbohlav  07.03.2023, 21:23

Napsal jste to dobře.
A kryt tam kolegovi RT chybí správně.
Koukněte do normy co jsem psal v předchozím příspěvku.

To tedy vypadá, že uvedený e-shop dodává něco špatně a spotřebitel je klamán?

Jakub Drbohlav:
Citace: Jan Yossarian  07.03.2023, 21:31

To tedy vypadá, že uvedený e-shop dodává něco špatně a spotřebitel je klamán?

Vaší poznámce, bohužel, nerozumím.
Na uvedeném odkazu není uvedeno, že se jedná o svítidlo, které je určeno na jeviště, takže nevím, proč by měl být spotřebitel klamán. Něco jsem přehlédl?

Za mě v tomto případě norma (i když to není vždy zvykem  ;))  hovoří dost jasně.

Jan Yossarian:
Citace: Jakub Drbohlav  07.03.2023, 21:55

Vaší poznámce, bohužel, nerozumím.
Na uvedeném odkazu není uvedeno, že se jedná o svítidlo, které je určeno na jeviště, takže nevím, proč by měl být spotřebitel klamán. Něco jsem přehlédl?

Za mě v tomto případě norma (i když to není vždy zvykem  ;))  hovoří dost jasně.

Pravda, omlouvám se. Určitě k výrobku je dodán list s podrobnostmi a návodem k použití. A pokud tam je určení uvedeno a to bez krytu, pak je to v pořádku. Návod výrobce je nad ČSN. Ale já tedy nic nenašel.

Citace: Milan začínající zvukař  07.03.2023, 19:49

Je chybějící kryt před UV zářivkou na jevišti pro kladnou revizi zásadní problém? 

Rozumíte výsledku? Pokud máte dokumentaci kde je uvedeno, že lze zařízení používat bez krytu, pak to lze. V opačném případě platí normativní alternativa.

Milan začínající zvukař:
Pánové skvělé, stručné, jasné! Přitom mě to mohlo také napadnout! Tento princip užití technické normy se uplatňuje i v našem oboru.

Zdenek Skotnica:
UV zářivky se snad provozují bez krytu, jinak by byla jejich funkce k ničemu.  Pro jejich bezpečný provoz se musí použít zářivková tělesa které to umožňují.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana