Zásah do rozvaděče pro připojení FVE, je změna výrobku a jak poté revidovat?
Ján Prečuch:
Citace: Kamil Novák 05.03.2023, 15:44
Copak izolačka... Chvíli mi trvalo, než jsem se rozkoukal, ale tam je podobných "zvláštností" víc.
Např. z vývodu do podružného rozvaděče jednoho z pater je odpojena 1 fáze a ta je napojena za RCD na snímku. Přívod do toho RCD je ze "sluníčkového" stykače.
Takže se zdá, že z kabelu 5x6 (do toho podruž. rozv.) je 1 fáze+N za RCD a zbylé 2 fáze jsou napojeny z jiného obvodu. :o
Podle popisu by z té "sluníčkové" fáze měly být napájeny lednice na pokojích a z těch 2 jiných fází zbytek patra. Až se tam dostanu, tak to bude jistě velká zajímavost. :(
Tak o něco větší hrůza je nechat na kraji ten trčící kus mědi , už jsem z takové pasti dostal ránu dokonce ta lišta ( hřebínek) byly tři fáze , takže skrz kůži šlo nefalsovanych 400v jenom do země tři krát 230 . Izolační pásku kolem hřebínku bych úplně nehejtoval, snaha o izolované je symoatická . Elegantní je samozrejme originál zaslepení od výrobce .
Václav Třetí:
Citace: Kamil Novák 05.03.2023, 15:44
...z vývodu do podružného rozvaděče jednoho z pater je odpojena 1 fáze a ta je napojena za RCD na snímku. Přívod do toho RCD je ze "sluníčkového" stykače.
Takže se zdá, že z kabelu 5x6 (do toho podruž. rozv.) je 1 fáze+N za RCD a zbylé 2 fáze jsou napojeny z jiného obvodu.
A odkud mají ty dvě zbylé fáze N? Že by byl v jednom kabelu N a PEN?
"Krásná bedna" na foto je asi divotvorná, pokud tam funguje vámi popsané zapojení chrániče. Ve skutečnosti je to nebezpečná a nepřehledná skrumáž jističů, stykačů, chráničů a vodičů, která je sestavena z toho co se kde našlo nebo zbylo. Revizi by chtělo udělat štípačkami a pak celé znovu.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana