Co je myšleno smyčkovým připojením?

<< < (2/2)

Jan Yossarian:
Citace: Radim Strycharski  02.03.2023, 14:05

Pamatuje na to § 45 zákona 458/2000 Sb.,   který říká, že při připojení pomocí smyčky se nejedná o přípojku.

Viděl jsem to asi jen jednou když jsem byl jako host v měřicím voze a hledali jsme poruchu (takovým zvonem) v předzahrádkách rodiných domů. U nožovek byla tabulka "Pozor zpětný proud" a rozvoďák mi popisoval tu smyčku. To už bude tak 20 let.

Ale proč se tedy nejedná o přípojku když ...
Citace

Smyčkové připojení (elektrického odběrného zařízení). Připojení elektrického rozvodu obvykle se samostatným jištěním. Zdroj ČSN 34 5141.
?

Richard Šurek:
Cítim dotaz na moji specializaci: sítě pro EGD.
Na fotce je typická SS200/NKE1P-C, dvě sady pojistek pro dvě budoucí HDV ke dvěma novým odběrným místům.
Používá se i SS100 a SS300. Nejdená se o připojení přípojkou, jak zmíněno výše.
Sada nožových pojistek NH000  nahrazuje vlastě HDS. Na ni se připojuje HDV ,  již v majetku odběratele, podle připojovacích podmínek ( někde tolerují připojení elektrikářem, někde musí HDV zůstat mimo skříň a připojení si provede pracvovník EGD za přítomnosti elektrikáře)

Jan Yossarian:
Citace: Richard Šurek  02.03.2023, 16:32

Cítim dotaz na moji specializaci: sítě pro EGD.
Na fotce je typická SS200/NKE1P-C, dvě sady pojistek pro dvě budoucí HDV ke dvěma novým odběrným místům.
Používá se i SS100 a SS300. Nejdená se o připojení přípojkou, jak zmíněno výše.
Sada nožových pojistek NH000  nahrazuje vlastě HDS. Na ni se připojuje HDV ,   již v majetku odběratele, podle připojovacích podmínek ( někde tolerují připojení elektrikářem, někde musí HDV zůstat mimo skříň a připojení si provede pracvovník EGD za přítomnosti elektrikáře)

::) Skvělé! Toje to, co jsem potřeboval ujasnit!

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana