Co je myšleno smyčkovým připojením?

(1/2) > >>

Jan Yossarian:
Čtu: ...
Smyčkové připojení (elektrického odběrného zařízení). Připojení elektrického rozvodu obvykle se samostatným jištěním. Zdroj ČSN 34 5141.

OK, je tím myšlen okruh který je z napájecího bodu veden okruhově (jako v Británii obvody v domě)? Pokud se jeden z konců přeruší, napájení přichází z druhé strany? (Viz cedulky POZOR zpětný proud?)

Milan Hudec:
Smyčkování je od zásuvky k zásuvce bez mezirozbočení.
To v Anglii se nazývá okružní vedení.

Jan Yossarian:
Citace: Milan Hudec  02.03.2023, 10:53

Smyčkování je od zásuvky k zásuvce bez mezirozbočení.
To v Anglii se nazývá okružní vedení.

OK, někde v hloubi krmím představu, že se to v distribuční části nn, tedy před elektroměry dělá podobně. Přece jsem této oblasti vzdálen :-)

František Šohajda:
Citace: Jan Yossarian  02.03.2023, 11:13

OK, někde v hloubi krmím představu, že se to v distribuční části nn, tedy před elektroměry dělá podobně. Přece jsem této oblasti vzdálen :-)

Ano, dělá se to tak ,  zejména v provozech náročných na trvalé napájení...Tře ba nemocnice.
Lze to pak kombinovat při poruše jednoho napájení.....

Radim Strycharski:
Citace: Jan Yossarian  02.03.2023, 11:13

Ano, je to průběžné připojení přívodu a vývodu na jednom pólu. Typicky u kabelových přípojkových skříní. Pamatuje na to § 45 zákona 458/2000 Sb.,  který říká, že při připojení pomocí smyčky se nejedná o přípojku.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana