Jakou odolnost IK mají běžné přístroje v rozvaděči?
Milan začínající zvukař:
Ptám se pro mobilní skříň, kterou bych použil při zvučení. Předpokládám do 10. modulů ve vyšším krytí- Osazená proudových chráničem, přepěťovou ochranou, jističi ... ale jak ve vedlejším vlákně zmínil o proudovém chrániči ve formě adaptéru ...
Osobně bych to doporučil také. Ale rozhodně ne ten za 200kč z BAU...
Naopak budu radit co nejkvalitnější přístroj, některého z dobrých výrobců. Tento přístroj trpí mnoha převozy, otřesy i počasím na svých cestách za prací ;)
[/quote]
... tak mě napadá, že taková skříň s modulovými přístroji, primárně určená na stěnu, asi také bude trpět při neustálém otloukání při převozech sem a tam. Nemělo by se na to nějak pamatovat? Jak jsem uvedl, jsem slaboproudař ale když vidím některé zacházení s technikou, tak mám před očima jak vypadávají vodiče z dávno dobře utažených spojů a podobně.
A pokud se zamyslím nad proudovým chráničem který mě a ostatní má na stage chránit, pak mě zase logicky napadá, že bych s ním neměl moc mlátit o zem. A proto se ptám na to IK.
Jsem moc mimo mísu nebo se vám to jeví jako relevantní dotaz? o:-)
Jan Franěk:
Na konkrétních přístrojích na 99% IK nenajdete, protože se instalují do skříní. TEdy vás zajímá IK pouze pro ty skříně/boxy. Osobně bych doporučil vše od IK08
Peter Lovacký:
Citace: Milan začínající zvukař 17.02.2023, 09:52
... tak mě napadá, že taková skříň s modulovými přístroji, primárně určená na stěnu, asi také bude trpět při neustálém otloukání při převozech sem a tam. Nemělo by se na to nějak pamatovat?
Najskôr len vy viete jak sa nakladá s vašim rozvádzačom počas jeho používania, takže najskôr len od vás záleží aj určenie VV AG a AH..
Vo vzťahu k nárazom a otrasom je to potom vstupná informácia pre výrobcu rozvádzača, ktorý na základe stupňa VV potom robí výber nielen vhodných EZ, ale aj vhodných pracovných postupov...
Napíšte tu napr. že ste sa rozhodol pre AG3 a AH3, a možno tu padne veľa zaujímavých podnetov pre výzbroj,...od kvalitných prístrojov, cez lankové vodiče, odpruženú DIN lištu, pružný spojovací materiál až po pravidelné prehliadky a merania pred každým použitím...
Len tak zjednodušene cez Ik ističa to nevidí ani 5-51 ka...
Milan začínající zvukař:
Citace: Peter Lovacký 18.02.2023, 07:03
Najskôr len vy viete jak sa nakladá s vašim rozvádzačom počas jeho používania, takže najskôr len od vás záleží aj určenie VV AG a AH..
Vo vzťahu k nárazom a otrasom je to potom vstupná informácia pre výrobcu rozvádzača, ktorý na základe stupňa VV potom robí výber nielen vhodných EZ, ale aj vhodných pracovných postupov...
Napíšte tu napr. že ste sa rozhodol pre AG3 a AH3, a možno tu padne veľa zaujímavých podnetov pre výzbroj,...od kvalitných prístrojov, cez lankové vodiče, odpruženú DIN lištu, pružný spojovací materiál až po pravidelné prehliadky a merania pred každým použitím...
Len tak zjednodušene cez Ik ističa to nevidí ani 5-51 ka...
Nezlobte se na mě pane Lovacký, ale vůbec vám nerozumím. Věřím, že mi doporučujete správný způsob ale my si necháváme tyto zařízení vyrábět u místní renomované firmy co chrlí rozvaděče jako na běžícím páse. Mou otázkou jsem mířil spíš tam, že všechny rozvaděče co jsem na koncertech viděl a byly v provedení na omítku tak s nimi bylo nakládáno jako by to byl spíše fotbalový míč. Tudíž jsem očekával, že někdo vysvětlí jak s takovým rozvaděčem zacházet a že bude pravděpodobně více, než praktické, dělat kontrolu funkčnosti častěji, než rozvodnici na zdi upevněnou. Omlouvám se pokud v mysli slaboproudaře vznikají nějaké nesmyslné představy. Jak jsem již uváděl, mé připomínky mí kolegové neberou, protože stejně jako oni nejsem a nemohu být ona "osoba znalá".
Vůbec není v mém zájmu studovat nějaké AG3 ..., to skutečně není má parketa. Myslím, že to bude vědět výrobce rozvaděče, zvláště pokud ví pro koho a k jakému účelu je určen. Tedy všichni ti, co takový rozvaděč nakládají, vykládají, umísťují, či používají by mohli tušit, že jde o zboží na balíku označeno přinejmenším skleničkou "křehké".
A "najskor" tedy opravdu netuším kdo a kdy jak s rozvaděči nakládá. Není můj. Jsem pouze slaboproudař u mixu.
Milan Hudec:
Nedobytná pixla s pochybnými spoji po potřepání je chujovina.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana