Jsou nájemníci bytu povinni nechat si provést revizi elektrické instalace?

<< < (2/3) > >>

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Franěk  16.02.2023, 18:03

Je MIrku byt VTZ?

Ptáš se na obezděný prostor? Záleží jaké papíry od toho máš. Jak správně uvádíš, pokud jsi z toho prostoru dokázal uděla "provozovnu" ve které sice jen spíš, jíš, a třeba ...,      ale také uplatňuješ podnikatelské odpočty a podobně, pak logicky vytváříš cestičku ke kontrole úřadům.

Pokud provozovnu nemáš, nemusíš. Můžeš ji mít v laptopu, pak si ale kromě něj asi do nákladů toho moc nedáš. A když ji máš, pak provozovna má elektroinstala ci a to je pak už kontrolovateln é. A to by byl target pro SUIP. Radek Kočíb by určitě měl čas na kontrolu jak dodržuješ polední pausy (už je v důchodě) :-)

No a provozovna má pak provozovatele, který nese odpovědnost a dodržuje ... a pak už to známe. Když se nad tím zamyslím, pak pokud někdo s rodinou žije v bytě, který je firemní provozovna, pak si dovedu představit místo nedělního modlení před obědem s dětmi a ženou, opakování z "místně bezpečnostních pravidel". Protože máš v garáži dílnu ve které tvoříš komerční nadhodnoty a děti to v době volna zkouší taky.

(dance)

Jan Franěk:
Nemám k tomu MIrku co dodat  ;) ;) (dance) (dance) (dance) (norm) (norm) (norm)

Jiří Schwarz:
Při změně majitele (nebo nájemníka) je v zájmu toho nového mít jasno o technickém stavu nejen elektroinstala ce, i když to nebude nikde nařízeno
Pak se občas koupí nový výkonný spotřebič, přidá se okruh,... I tam je fajn rozšířit kontrolu nejen na to, co se změnilo, přidalo, ale na celkový stav

Jan Sladký:
 (poklona)  za názory. Mám stejný názor, že nájemníci bytů si nemusí nechat provádět revize elektrické instalace, ale člověk je klidnější když slyší názory druhých, zvláště jsou-li stejné

Jan Alin:
Citace: Jan Sladký  17.02.2023, 14:59

(poklona)  za názory. Mám stejný názor, že nájemníci bytů si nemusí nechat provádět revize elektrické instalace, ale člověk je klidnější když slyší názory druhých, zvláště jsou-li stejné

Nevím jak to dělají jinde ale já mám povinnost umožnit kontrolu uvedenou přímo ve smlouvě, takže v mém případě asi musím. Je fakt že se to nikdy nestalo.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana