Jak zapojit podružný elektroměr?

<< < (2/2)

Aleš T.:
Omylem jsem místo na náhled příspěvku kliknul odeslat. Na fotce je relé HDO Eaton a vedle jistič HDO 6A. Prosím o potvrzení, že přemýšlím správným směrem, na tom nulovém můstku je jedna nula navíc, která nevím, kam vede, ale počítám, že je to spínaná nula HDO.

Jiří Schwarz:
Různí lidé v různých regionech jsou různě radikální.
U nás se jim moc nelíbí, pokud jeden kontakt v HDO spíná více zařízení.
Chtějí, aby kontakt HDO spínal pouze jeden stykač nebo relé, kde jedním kontaktem se dělá blokováním a dalším se spíná stykač nebo relé pro druhé zařízení

František Šohajda:
Citace: Jiří Schwarz  15.02.2023, 16:10

Různí lidé v různých regionech jsou různě radikální.
U nás se jim moc nelíbí, pokud jeden kontakt v HDO spíná více zařízení.
Chtějí, aby kontakt HDO spínal pouze jeden stykač nebo relé, kde jedním kontaktem se dělá blokováním a dalším se spíná stykač nebo relé pro druhé zařízení

Já to tak mám už asi 35 let  (tehdy bylo jen  RP90)   ani to nechtěli....Ud ělal jsem si to tak sám a dodnes to funguje....cel ou dobu bez problémů!

Juraj Rojko:
Citace: Aleš T.  15.02.2023, 10:37

Prosím o potvrzení, že přemýšlím správným směrem

Ano, to je ono. Když HDO není sepnuté, tak ten můstek je "ve vzduchu" a obvod se uzavírá přes obě relé mezi fázemi. Jedno relé se musí přepojit. A zjistěte kam vede ten další modrý - aby někde nebylo ještě jedno...

Aleš T.:
Citace: Juraj Rojko  15.02.2023, 17:23

Ano, to je ono. Když HDO není sepnuté, tak ten můstek je "ve vzduchu" a obvod se uzavírá přes obě relé mezi fázemi. Jedno relé se musí přepojit. A zjistěte kam vede ten další modrý - aby někde nebylo ještě jedno...

Ono i to relé Eaton v té domovní rozvodnici je tam na nic, když nejsou zapojené kontakty. Asi pro strýčka příhodu.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana