Jak dalece potřebuje zvukař doklad o přezkoušení nv 194/22Sb.?
Milan začínající zvukař:
Když to řeknu postaru, tak jsme byli tři s §4 (šéf, já a svalovec) a další kamarád (§9) tedy revizák nám připravil všemožné redukce, rozvaděč s proudovým chráničem. Jediný, kdo se v něčem rýpe jsem já když propojuji zvuk. Když to řeknu přehnaně, tak se dostáváme do styku tak s fantomovým napájením 48V.
Jan Bocek:
Tak se zeptejte toho svého revizního technika
zdá splňujete kvalifikaci podle §4 zrušené vyhlášky 50/78 a dneska podle zákona 250/2022 §19 (3) jako osoba poučená. V tom školení musí být daná hranice co můžete a co nemůžete.
Zdenek Skotnica:
Řekl bych že častěji vás bude kontrolovat OSA než inspektor OIP >:(
Miroslav Minařík:
Asi by bylo vhodné se sejít s někým jako je třeba Petr Létal www.solidteam. cz, sdělit mu charakter činnosti, provozovaná elektrická zařízení, účastněné osoby a on sdělí podrobnosti. Před chvílí jsem mu volal a ptal se, zda školil zvukaře a odpověděl, že pravidelně školí cirkusáky. Což je vzhledem k elektrickému zařízení stejný charakter.
Domnívám se, že je to rychlejší cesta než se doptávat revizních techniků. Každý revizák je zaměřen jinak a takové penzum, jaké potřebujete těžko předá rychle a přesně v úzkých deskách s červenou mašlí. Smozřejmě pokud vám nejde o nějaké nedělní hobby ale o živnostenskou činnost. Jde o zvážení možných rizik s návazností na již známé problémy. Viz nulované prodlužováky a zpěváci, či kytaristé v křeči.
Pokud se podívám na některá zvukařská fóra, tak bych řekl, že pokud by vznikl nějaký základní kurs obsluhy elektrického zařízení na mobilních akcích, pak by to bylo světu více, než přínosné.
Milan začínající zvukař:
Citace: Jan Bocek 13.02.2023, 12:25
Tak se zeptejte toho svého revizního technika
To jsem udělal a poslal mě sem se slovy, že je revizák a ne učitel. A prý je tu všechno. Ctím jeho věk a jsem rád, že za nás absorbuje mnohá šílená připojení.
Citace: Miroslav Minařík 13.02.2023, 15:13
Asi by bylo vhodné se sejít s někým jako je třeba Petr Létal www.solidteam. cz, sdělit mu charakter činnosti, provozovaná elektrická zařízení, účastněné osoby a on sdělí podrobnosti.
(poklona) , to je asi přesně ono. Doufám, že to nebude stát balík ale pokud nám řekne nač se zaměřit, kdo co může, co vše splňovat a jaká rizika jsou známá, pak super! Samozřejmě se doptávám zvukařů které potkávám ale málokdo vůbec tuší nač se ptám. Tedy pokud je taková ta vyšší legislativní sféra.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana