Proč je PE můstek v DC/AC rozvaděči střídače spojen s N můstkem v byt.rozvaděči?
František Šohajda:
Citace: Martin Babrňák 01.02.2023, 08:24
no nejen neznalost montéra, ale i ten co dělal tu RZ a kontrolu. Až si říkám, že se podívám na chalupě jak je to tam XD také se tam loni dělala FVE
Dnes se u FVE musí všechno kontrolovat! když vidím co a kdo v našich končinách montuje FVE,je mě z toho zle!! Ne všichni, ale někteří se vezou na boomu FVE! Už jsem jic několik upozornil na ochranu před bleskem FVE (to co vidím z ulice) že to mají hóódně špatně, hleděli i z jejich revizákem!
A vnitřní instalace, to je kapitola sam pro sebe...Domů už nikdo to nemůže jít to zkontrolovat. Těch pár co jsem viděl ze zajímavosti některé odborně dobré jiné vhodné na předělání!
Martin Babrňák:
Citace: František Šohajda 01.02.2023, 09:16
Dnes se u FVE musí všechno kontrolovat! když vidím co a kdo v našich končinách montuje FVE,je mě z toho zle!! Ne všichni, ale někteří se vezou na boomu FVE! Už jsem jic několik upozornil na ochranu před bleskem FVE (to co vidím z ulice) že to mají hóódně špatně, hleděli i z jejich revizákem!
A vnitřní instalace, to je kapitola sam pro sebe...Domů už nikdo to nemůže jít to zkontrolovat. Těch pár co jsem viděl ze zajímavosti některé odborně dobré jiné vhodné na předělání!
To věřím. Co sem slyšel za věci co se děli když to montovali na chalupě (rodiče pomalu museli volat záchranku jelikož jeden pracovník hodil ze střechy druhému věci přímo na záda). Ale zase věřím, že otec si to pohlídal (taky elektrikář tak snad ještě všechno nezapomněl)
Radim Strycharski:
Citace: Miroslav Revús 01.02.2023, 06:57
Veď "nulák" ako "nulák".
No právě. Takhle například může vypadat řešení N a PE od projektanta.
MB2:
Radim Strycharski: Tak jestli dobře chápu Vaše schéma, tak ze střídače jde 5x2,5 mm přes nějaký jistící prvek (WL-FVE), N je přiveden na N můstek, PE na PE můstek a tyto můstky jsou ještě mezi sebou propojeny. Přitom přívod je TN-C-S. Rozvodnice OEZ je elektroměrová nebo bytová?
Deductio:
Jeden konec toho zeleno/žlutého vodiče na HOP/MET a druhý konec v FVE-RAC pro přepěťové ochrany. Raději vodič o průřezu 16mm2.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana