Proč je PE můstek v DC/AC rozvaděči střídače spojen s N můstkem v byt.rozvaděči?
MB2:
Zapojení je naznačeno ve schématu v příloze. Jedná se o FVE paralerně připojenou do sítě. Střídač je ve sklepě a u něho je rozvaděč DC a AC (s jističi a přepěťovýma ochranama ). Bytový rozvaděč je cca 10m dále. V AC rozvaděči je N-můstek a PE můstek. V bytovém rozvaděči je taky N-můstek a PE můstek.
Nevím proč je jedním extra zž-kabelem (ve schematu zelený s tečkami) propojen PE - můstek v AC rozvaděči s N-můstkem v bytovém rozvaděči. Proč ho nezapojily na PE můstek v bytovém rozvaděči.
Pozn.:
Bod rozdělení PEN bude u elektroměru (dříve tam býval předřazený chránič 100mA), připadá mi že tím extra kabelem jsou jsou PE a N můstky v bytovém rozvaděči přes PE můstek v AC rozvaděči zase spojeny. Ve sklepě je zemnící tyč.
Jiří Schwarz:
Působí to divně, takže by bylo dobré zeptat se autora proč to tak navrhnul
MB2:
Jediný co mě napadá je, že PE a N (co mám ve schématu v bytové rozvodnici ) je stejně u elektroměru spojený do PEN, elektroměrový rozvaděč je cca 1m od bytového, kdybych teoreticky propojil N a PE v mém bytovém rozvaděči, jaký je rozdíl, když jsou stejně spojeny u elektroměru. Pak mi připadá, že by mohlo být jedno kam je PE z AC rozvaděče připojeno
Dál mě napadá jestli to nemůže souviset s výstupem ze střídače FVE, většinou to bývají plovoucí výstupy
Jan Franěk:
Začal bych zjištěním o jaký konkrétní střídač se jedná. V jeho návodu bude od výrobce doporučené schéma zapojení. Z toho by měl vycházet finální návrh zapojení. Pak se můžeme dohadovat proč a jestli je to správně, nebo ne.
Václav Třetí:
Divné zapojení, které zavání nepochopením principu přechodu z TN-C do TN-C-S.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana