Posíláte revizní zprávu do datové schránky?
František Šohajda:
Citace
Razítko používám (ale ne červené). V jistých případech ale záměrně s neplatným ev.č.
Párkrát se mi stalo, že mi zákazník volal, že si toho všiml nějaký auditor a požaduje razítko "platné".
Ano, pěkná zkouška pro auditora!! (dance)
Dnes jsou celkem dobře školeni bezpečáci o elektrice (z vlastní zkušenosti to vím,co mám s nimi kontakt), co a kde ,kdy (dokonce i termíny revizí podle VV jeden zná!) .....
Ale neznají ty podrobnosti, co tu píšeme a čím tu diskutujeme! ;D
Jan Bocek:
Citace: Peter Lovacký 04.02.2023, 07:47
Dobrá pripomienka,..možno to bude dakto vnímať jak vy,.. takže si tam doplním, že porozumel obsahu v rozsahu §16...,
A že o obsahu §16 vyhl.508 u nás nemá 99% bežných prevádzkovateľ ov-laikov ani šajnu,...je jednoducho fakt...
Predpokladám že aj vy p. Bocek upozorňujete v RS zákazníka na súvisiace právne predpisy všade tam, kde to považujete za vhodné,..a myslím že nikto vás zato nekritizuje že to robíte úplne zbytočne,... bo neznalosť zákona zákazníka aj tak neospravedlňuj e...
Máte pravdu, nikde,... no kde je napísané že nesmiem od zákazníka požadovať súhlas že mi rozumie? ?..
Odpovídám, protože jste byl adresný. Nikdo z nás v diskusi se zde nezmínil o nějakém §16 a dokonce vyhlášce 508. Je dobře, že ji máte nastudovanou a využíváte v praxi.
Všechny zákony a nařízení, včetně norem pro obě spřátelené, ale rozdělené země, vycházejí
ze směrnic rady EP a norem EN. Je věcí překladu a korekcí jak celých vět tak hlavně slovíček,
s jejichž významem mají někdy problém hlavně právníci. Výsledkem je, že jsou chápaný trochu odlišně i když ten základní princip tam je.
Na příklad NV 118/2016 pro elektrické zařízení vychází z 2009/104/ES. Slovenskou verzi v §3 překladatelé rozdělili na dvě části a) a b) a dali mu správnější význam podle originálu. Tento NV je pořád důležitý pro EZ, které nepatří pod zákon 250/2021 Sb. Proto velice záleží, kdo překládal a ještě více, kdo dělal závěrečnou korekturu.
Proč to ale píši. Máte zvláštní dar, využívat některé malé odlišnosti v "našich" a "vašich" odborných směrnicích a argumentovat s nimi v rozjeté diskusi na elektrice. Vzniká z toho opravdu chaos. Diskuse se stává nepřehlednou. Přece nechcete, abych studoval STN a "vaše" vyhlášky. Byly doby před 20 léty, kdy jsem to potřeboval, dneska mi stačí, když pořádně ovládnu Z 250/2021 a s tím všechny čtyři související vládní nařízení. A občas i nějaké normy EN v podání ČSN EN.
Určitě mne v mnohém předčíte v mnoha oblastech, což tvrdím o každém člověku, rád čtu všechny příspěvky na elektrice i ty které nejsou mým tématem. Tam raději ale nediskutují, protože bych nebyl žádným přínosem, ale dělám si poznámky do technického deníku. Ten náš obor elektro je hrozně široký.....pro to i elektrika je dobrým zdrojem poučení, pokud se z toho nestane hospoda.
pokračování, protože slohová práce přesáhla povolený limit slov
Jan Bocek:
pokračování
Je faktem, že jsme všichni od tématu, zda posílat nebo neposílat RZ do DS dosti odbočili.
Je faktem, že to čte hodně lidí, nejen RT ale i studenti. Také kantoři na všech stupních škol.
Souhlasím s vámi, že občas je vhodné provozovateli připomenout, že tím stavem EZ podstatně porušuje zákon. Je to velice zlomové....něk dy stačí uvést do hlavičky RZ, že to provádíte podle zákona a ČSN EN a zákazník je velice překvapený, že na revize se vztahuje zákon. On se vždy vztahoval....j en různé báchorky a báje to zaplevelily.
Pane Lovacký, já vám v podstatě rozumím. Za tu dobu jsem si zvykl na váš způsob vyjadřování. Ale někdy by bylo dobré i ubrat plynu a nepoužívat často "naše" předpisy a "vaše" předpisy. To lze používat někde jinde. Na příklad halušky na Příboře a na Mýtě pod Ďumbierom.
V tom byl a je obrovský rozdíl....
Peter Lovacký:
V.ďaka za upozornenie i vysvetlenie,..
Miroslav Revús:
Citace: Radim Strycharski 03.02.2023, 08:19
Tady bych se asi zastavil, pokud tedy odbočíme od elektronické zprávy k papírové. NV 190/2022 Sb. píše, že zpráva o revizi obsahuje potvrzení o převzetí nebo předání zprávy o revizi. Co to je? Možná je to podpis objednatele revize a pak má takový podpis v revizní zprávě stejný význam jako podpis RT.
Ako už spomenul pán Bocek, tu sa naše predpisy odlišujú. Tým pádom sa diskusie nemôžem zúčastniť.
Aj ja mám správu s kolonkou podpis prevádzkovateľ a, ale mnoho mojich správ ostáva aj tak nepodpísaných a založených rovno do archívu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana