Posíláte revizní zprávu do datové schránky?

<< < (5/9) > >>

Peter Lovacký:
TO Novak: .. v prístupe k zákazníkom sa zhodujeme..,  akurát prístup k odovzdaniu revízie do dátovky mám skôr negatívny..
Nič iné za tým netreba hľadať..

Citace: Miroslav Revús  02.02.2023, 07:20

Problém je v tom,

Problém by som v tom nehľadal,...
Vždy mi to príde jednoduchšie jak zvlášť dajaký odovzdávaco-prebarací protokol..,  moja revízia - môj vzor..
Teda aspoň predpokladám, že dajaké potvrdenie o odovzdaní revízie si zvyknete zaobstarať...,
A rovnako tak považujem za veľmi vhodné, keď obidve strany majú identický potvrdený originál, aby sa predišlo možným účelovým zmenám...

Jak to teda máte v praxi vy..? ?

Miroslav Revús:
Ja do správy vkladám miesto pre podpis prevádzkovateľ a iba vtedy, keď viem, že sa tam osoba zodpovedná za prevádzku aj podpíš. Inak nie.

Podpísanú kópiu správy si neodkladám, vlastne si pre seba správu ani netlačím. Správa je platná, keď ju podpíšem ja, nie zákazník.
Potvrdenie o odovzdaní je pre mňa uhradená faktúra.

Za preukázanie skutočného stavu, ktorý som opísal v revízii, považujem fotodokumentác iu.

Ale to sme už dosť odbočili od pôvodnej otázky. Aby som na ňu odpovedal - používam výlučne doručenie správy v papierovej podobe, osobne alebo poštou.

Jan Bocek:
Citace: Miroslav Revús  02.02.2023, 14:59

1)  Ja do správy vkladám miesto pre podpis prevádzkovateľ a iba vtedy, keď viem, že sa tam osoba zodpovedná za prevádzku aj podpíš. Inak nie.

2)  Podpísanú kópiu správy si neodkladám, vlastne si pre seba správu ani netlačím.
3)  Správa je platná, keď ju podpíšem ja, nie zákazník.
4)  Potvrdenie o odovzdaní je pre mňa uhradená faktúra.

4)  Za preukázanie skutočného stavu, ktorý som opísal v revízii, považujem fotodokumentác iu.

5)  Ale to sme už dosť odbočili od pôvodnej otázky. Aby som na ňu odpovedal - používam výlučne doručenie správy v papierovej podobe, osobne alebo poštou.

Miro, plně souhlasím a děláme to ve firmě celých 30 roků tak, jak jsi to krásně sesumíroval v těch pěti bodech

1) Proč také, v nemocnici také nepodpisujete diagnostický list....
2) To by potřebovat tři místnosti na archiv.....tak ové nerozvážnosti jsme dělali před 20 léty
3) To je správná trefa do černého
4) To je ještě lepší trefa
5) Fotodokumentac i  ( když je toho více) posíláme jako přílohu epoštou. Předáváme RZ vždy v papírové podobě i když někteří zákazníci ji chtějí ještě i v pdf

Peter Lovacký:
Kus odbočenie,..ale zaujímavé...
Nie všade a pre každého sú však rovnaké podmienky, uvediem aj iný pohľad:

1. Je myslím jedno či sa do revízie podpíše laik alebo znalá osoba, ..pokiaľ ide len o prevzatie dokumentu s vysvetlením obsahu podľa §16 (poučenie je dačo iné),  .. hlavne keď sa revízia vždy odovzdá osobe zodpovednej za prevádzku ktorá napr. vystavuje objednávku..  Kam a komu si reízku ďalej posunú, je už jedno...
2. Archivuje sa len východisková a posledná,..v hromadách nepotrebných papierov problém nevidím..
3. Súhlasím,..akurát keď je RT zamestnanec, tak okrem jeho podpisu je nutné uviesť aj údaje zamestnávateľa ..
4. Faktúra je istým spôsobom informácia o revízii,..no žeby aj o jej odovzdaní..?  ..zjednodušene možno tak pre živnostníka... .navyše je to ekonomická a nie technická dokumentácia..
5. Fotky nerobím,.. prevádzkovateľ ovi celkom stačí popis nedostatkov v rozsahu 508 čky

Ja len, že existuje viac odtieňov šedej...,  možno je to na samostatnú debatu..

František Šohajda:
Podle 190/2022 článek 10-odsek d by se mělo :v případě elektronického
předání zprávy o revizi musí být elektronický
dokument podepsán uznávaným elektronickým
podpisem,

a odsek o:RT musí mít u sebe-
potvrzení o převzetí nebo předání zprávy o revizi.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana