Osobně si naopak na tento způsob upevňování kabelů nemohu stěžovat. Je pravdou že nepoužívám, lehkou gumu (jak kondom), ale až střední, nebo těžkou. Ani PVC kabel, například H05VV-F, není tak tenký, aby s tím byl problém. Pokud dochází k jeho praskání, trhání, nebo jinému poškození, mohou za tím být jiné důvody. Například utažení této vývodky je snadné a není zapotřebí velké utahovací síly. Pro tyto slabší kabely může samozřejmě přílišné utažení kabelu vadit. Ale to je jen "o rukách".
Jestli je problém s tím že se poškozuje plášť jen tím že vlastní vahou visí dolů, považuji to za špatně vybraný kabel pro dané určení.
Původní trychtýřovité vývodky nemám naopak v lásce. Ta práce se šroubky s divně tvarovanými drážkami, ze kterých se šroubováky vysmekávaly, mě neskutečně prudila, stejně jako malý rozsah gumového těsnění v průchodce, kdy se často ještě musel domotávat plášť nějakou izolačkou, aby to alespoň trochu těsnilo. S tím u nového systému naopak nemám nejmenší problém.
A když se vrátím z5 k tématu. Tento způsob upevňování vodičů je fajn, i když přiznávám že se mi s ním nepracuje vždy úplně komfortně. Nicméně to že nepotřebuji šroubovat 5-10 šroubků, mě neskutečně těší a tedy jsem ochoten tomuto systému i pár drobností prominout.