Podle čeho se orientovat u typů dobíjecích akumulátorů AA?
Milan Hudec:
Citace: Miroslav Minařík 18.01.2023, 21:59
Tak s něčím podobným jsme vydrželi snad deset let. Akumulátory přežily nabíječky :-)
Je zajímavé, jak ostatním výrobcům v tomto ujel vlak, enellopu se snaží přiblížit jen údajem na obalu, ale pokud mohu soudit z praxe, tak jsou daaaleko vzadu.
Jiří Kantner:
Já v tom zas takovou zajímavost nevidím. První obrovský komerční impuls pro vývoj lepších akumuláorů daly cca před 30 lety mobily. Místo jedovateého kadmia v NiCd článcích se začaly prosazovat NiMH a pak trh ovládly akumulátory používající lithium. a to už cca před více než 20lety. Dnes se hledá svatý grál pro elektromobilit u a energetické aplikace, tam se dá čekat spoustu nových řešení ale NiMH akumulátory jako náhrada primárních článů dosahují takových parametrů, že splňují většinu nároků které jsou na ně kladené a chybí ta silná motivace pro další výzkum a vylepšování. Jejich globální trh se čím dál víc zmenšuje.
Když kupujete ruční elektrické nářadí, koukáte především po nářadí co má Li-Ion baterky, v elektromobilec h a hybridech jsou NiMH také minulostí atd. Myslím že se jiným výrobcům nevypatí snaha o konkurenční boj, ve kterém by se dalo zvítězit lepší kvalitou.
Jiří Kantner:
Myslím, že akumulátoruy eneloop se na trhu objevily někdy kolem 2006 roku, tedy v době kdy NiMH technologie byla všude možně vytlačována lithiovýmy akumulátory.
Jaromír Táborský:
Tak jsem podle těch obrázků hledal ve stejným šopu. Spotřebitel v tom musí mít pěkný guláš. A sranda může být dobíjení akku nevhodným chargerem. Toho si běžný člověk všimne? Podle mě kouká jen na mAh a cenu :-) Napětí a způsobu dobíjení si nevšímá.
Miroslav Revús:
Otázka z pléna je príliš neurčitá. Aby sa dali nahradiť primárne články v zariadení dobíjacími akumulátormi, je potrebné poznať parametre zariadenia, podľa toho vybrať akumulátory a k nim zodpovedajúcu nabíjačku.
Snaha unifikovať akumulátorové články vo svojich zariadeniach môže byť silne kontraproduktí vna, lebo si nevyberám zriadenia podľa parametrov, ale podľa bateriek.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana