Máte tip na laciný typ rotačního přívodu L+N+PE?

(1/2) > >>

Martin Kurka:
Máte tip na laciný typ rotačního přívodu L+N+PE?
Půjde o přívod ke speciálnímu LED svítidlu, úhel otočení více než 360°,   otáčení ruční, velmi pomalé, za životnost odhad 1000 otoček.
Rotační přívod Mercotac třípólový je pro tento účel sice ideální, ale velmi drahý - i s krytkou přívodu cca 5000Kč. Mám na mysli cosi jako je na většině kulmofénů, ale tam je vše v provedení dvoupólovém. Ideální by bylo jako u kulmofénu, kdyby jedna strana byla přímo flexošňůra.

Jde o použití LED svítidla na "otáčecím stolku pro dorty" jako prosvětlovací fotografické podložky detailů focených z několika úhlů a pevný přívod vrací stolek do nepotřebné polohy a při focení se fotograf se musí dívat při natáčení do hledáčku a nemůže nic aretovat a stolek musí točit lehce. Svítidlo nemůže být fixní a točit jen matnicí, někdy se musí matnice i naklopit, aby kosý vzorek byl v jiné rovině.

Jirka Údržbář:
Co například tyto:
http://www.snailshop.cz/324-krouzkove-sberace

Milan Hudec:
PE vodič přes sběrač se mě nelíbí....
Nestálo by za úvahu použití OT a dvoužilového přívodu?

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  06.01.2023, 13:29

PE vodič přes sběrač se mě nelíbí....
Nestálo by za úvahu použití OT a dvoužilového přívodu?

No, v případě LED podsvětlení otáčecího stolku pro dorty, bude postačovat malé napětí bez vodiče PE. Nebo se pletu?

Pokud jde o občasné použití, lze zvolit i jiný způsob podsvícení otočného stolku. Například použití průsvitného materiálu a jeho podsvícení ze spodu, případně bateriové LED osvětlení,  zabudované přímo ze spodu toho stolku.

Jiří Schwarz:
Jenom rotační pohyb? Něco jako "umí" podstavec rychlovarné konvice?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana