Vypařuje se mi elektřina?

<< < (11/12) > >>

Václav Třetí:
Citace: Martin Kurka  02.01.2023, 01:46

A jen pozor, někdy není zámek nainstalován tak, že se otevírá směrem kterým se otevírá klika dveří, ale obráceně, chce to zkusit i druhým směrem, pokud nejdou dvířka odemknout.

Dobrá poznámka kol. Kurky, já ještě doplním, že existují dvířka rozvaděčů, která mají dva zámky a každý se otevírá jiným směrem. Naštěstí jich není mnoho, ale ten, kdo to vymyslel by zasloužil...

Zdeněk Pikhart:
Citace: Deductio  01.01.2023, 11:54

Nevypíná čerpadlo.

To byl můj případ. Čerpadlo ve vrtu po letech opotřebení nepřetlačilo tlakový spínač a stále se točilo. Začal jsem to hledat, když přišla faktura asi o 10 000Kč vyšší, než jsem čekal. To bylo asi před 20lety. Závadu jsem klešťákem  našel za pár minut.

kiximok:
Citace: Emanuel Kocián  01.01.2023, 22:27

Celkem by mě zajímalo konečné rozuzlení případu.
Každopádně "úniky" skrze prošlehnutý kabel/vodič nebo černý odběr vidím jako velmi malou pravděpodobnos t. Poruchy na kabelech, při kterých se ztrácí "výkon",   mají tendenci velmi rychle gradovat v regulérní poruchu, tj. zkrat (protože ztráta výkonu je možná pouze formou tepla) a to by pak vybavil nějaký jistič nebo pojistka. Neoprávněný odběr za elektroměrem taky nevidím pravděpodobně - ten, kdo by ho zřizoval, by musel být naprostý idiot (a to černoodběráři obvykle nejsou, jsou obvykle nadprůměrně inteligentní),   protože by si musel být vědom toho, že s ohledem na relativně nízkou spotřebu, by byla relativně rychle indikována nějaká výrazná nesrovnalost, což by vyvolalo pátrání po příčině. Pokud to není tedy neoprávněný odběr takříkajíc "beze stopy",   kdy si např. soused připojuje v nepřítomnosti souseda ad hoc cirkulárku na jeho zásuvku ve dvoře atp.
Sázím spíše na nějaký opomíjený/podceněný spotřebič nebo spotřebiče. To se ale hořekováním nezjistí, je nutná pečlivá analytická práce - identifikovat veškeré častěji a setrvaleji zapojené významnější spotřebiče a změřit jejich odběr. Může to být i nějaká absurdita, např. trvale běžící čerpadlo ve studni dokáže udělat své - 150W krát rok = 1314 kWh.

kiximok:
Jsem o pět tisíc lehčí a záhada zůstává nevyřešena. Hlavní elektroměr se zaplombovaným podružným elektroměrem hlásil stejnou spotřebu.

Soudní znalec měl nicméně potíže s pochopením mluveného slova, neboť neporozumněl skutečnosti, že se z nejasného důvodu zvýšila spotřeba o 5 MWh/rok ještě před pořízením akvárií. Když spočítám, že mají topítka spotřebu 475 W, tak se při 24h*365 dostanu na 4 161,00 (kWh). S průměrnou spotřebou za 10 let a topítkama se dostanu na 3,5+4,1=7,6 MWh a pořád zde visí oněch nevysvětliteln ých 5 MWh, nehledě na skutečnost, že ta topítka mají termostat a nejedou 24/7, ale topí na cykly tak 7 hodin denně, v zimě více, v létě méně ...

M S:
OK, nehnevajte sa, ale tu bolo potrebné konat aj vo vlastnej rezii - mali by ste pravdepodobne uz davno problem vyrieseny.

Elektromer Vam teda meria overene dobre - respektive to aspon tak vyzera. Takze spotreba je asi v dome/byte.

Dostali ste tip na denne zapisovanie spotreby. Nejake info?
Dostali ste tip na sledovanie, ci elektromer prestane blikat, ked zhodite doma vsetky istice. Nejake info?
Dostali ste tip na overenie, ci dodavatel EE realne snima Vas elektromer. Napriklad porovnanim mesacnej spotreby podla nich a podla Vasho elektromeru, overenim serioveho cisla atd atd.
Dostali ste tip na meracie zariadenia do zasuvky, ktorych ste za 5000 CZK mohli mat 10, s meranim cez Wifi a vsetko.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana