|
|
Pavlásek
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 06.12.2022, 10:05 » |
|
Prý je AFDD doména v USA v dřevostavbách. Bratr žije v Coloradu a podle něj jde o záležitost starou někdy od roku 2004 a prý v Evropě to není tak důležité. Proč by to došlo z USA do Evropy až po 15. létech? Dává to někomu smysl? V USA přišla myšlenka z leteckého průmyslu a našla uplatnění v dřevostavbách. U nás? Nikdo to nepožadoval. Objevilo se to v nabídce a teď se hledí aby to někdo projektoval!
Kdo mi tuto "zdánlivou" domněnku vyvrátí?
|
|
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 06.12.2022, 11:07 » |
|
Co jsem zatím postřehnul, tak AFDD jsou jednofázové a někdy v kombinaci jističe a chrániče. Vyrábí se, nebo je to v úmyslu vyrábět pro 3 fáz zapojení (třeba za hlavním jističem) pro celý objekt? V jiných zemích převažuje 1 fázové napojení domácností (dřevostavby) ale u nás je zažité napojení na 3 fáz. ?
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 06.12.2022, 13:02 » |
|
Objevilo se to v nabídce a teď se hledí aby to někdo projektoval!
Kdo mi tuto "zdánlivou" domněnku vyvrátí?
1 - ještě jsem nepotkal projekt, kde by byly tyto ochrany naprojektovány a to mi jich prošlo rukama celkem dost v posledních cca 2-3 letech. Pasuje to do vaší teorie?  asi moc ne co?  2 - podobné stesky si pamatuji po nasazování proudových chráničů. Jak je to k ničemu, jak je to drahé a že to nikdo nezaplatí. Osobně to vnímám tak, že pokud to bude potřeba, tak to prostě jednou přijde a mi se tomu jen jednoduše přizpůsobíme. Je to postupné zvedání bezpečnosti, spolu s tím jak rostou rizika. I když je někdy trochu na škodu příliš ochraňovat ty, které by příroda snadno vyselektovala  že?
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Kge skutečně AFDD
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 06.12.2022, 13:13 » |
|
1 - ještě jsem nepotkal projekt, kde by byly tyto ochrany naprojektovány a to mi jich prošlo rukama celkem dost
A co zdravotnictví? Tam se ne/hodí?
|
|
|
|
|
Kge skutečně AFDD
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 06.12.2022, 13:24 » |
|
Jaká je odolnost elektroniky AFDD proti přepětí?
No to správná otázka! Koukám na ten unboxing a jde o víc elektroniky, než užitku! A ještě to vše chránit LPS?
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 06.12.2022, 13:26 » |
|
A co zdravotnictví? Tam se ne/hodí?
Podobně jako kolega.... Rukama mě ročně projde hodně projektů, někdy dost velkých do zdravotnictví, zatím jsem nikde neviděl AFDD! Od speciálních operačních sálů,přes pokoje po laboratoře, sklady a td..... Zatím se to nedává. (Někde jsem měl informaci že snad na Slovensku se to dává??)
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...
|
|
|
|
|
|
|