|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #3 kdy: 09.11.2022, 21:26 » |
|
Většinou to integruji do EZSky, nebo je signalizace součástí domácí automatizace, která na déle otevřená vrata reaguje upozorněním, nebo přímo jejich zavřením.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #6 kdy: 10.11.2022, 06:20 » |
|
Problém je s velkým množstvím různých pohonů. Protože je pro značnou část investorů jediným důležitým parametrem cena, nemají tyto pohony žádný použitelný výstup polohy vrat. Tedy si ve většině případů musím instalovat dodatečně sensory jednotlivých poloh vrat. Stejně standardně instaluji magnetický snímač pro EZS, v poloze zavřených vrat a to se dá využít pro základní signalizaci toho, že nejsou zavřená. Tedy pokud je třeba instaluji navíc jen druhý magnet, pro polohu - doplna otevřeno. Vše mezi tím je prostě pohyb vrat - využívám pro vizualizaci v domácí automatizaci (chytrý dům)
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Michal Čeleda
Neverifikovaný uživatel @6
|
|
« Odpověď #13 kdy: 10.11.2022, 16:06 » |
|
Tak to jsem pro souseda přesně já. Už jsem mu navrhl, že by mohl mít u televizoru červenou signálku, nějakou blikající LED, pokud nebudou vrata zavřená. Hluboce se zamyslel, zda mé občasné hlášení nebude levnější! :-)
Těžko říct, materiál by se mohl vejít dejme tomu do 1.500Kč, natáhnout kabel by si mohl sám a jen trochu schopný šikula mu to určitě zapojí za pár peněz (pivo, protislužba, ...). Záleží na každém, na kolik si cení svůj majetek či bezpečí a kolik je ochoten investovat.
|
|
|
|
Jaromír Táborský
|
|
« Odpověď #14 kdy: 10.11.2022, 16:57 » |
|
Těžko říct, materiál by se mohl vejít dejme tomu do 1.500Kč, natáhnout kabel by si mohl sám a jen trochu schopný šikula mu to určitě zapojí za pár peněz (pivo, protislužba, ...). Záleží na každém, na kolik si cení svůj majetek či bezpečí a kolik je ochoten investovat.
Přesně tak, vrata ho stála 40. tisíc a bez té signalizace je to takový nedodělek. Když měl normální vrata na kliku, nikdy je nenechal otevřené. Nevím proč mi připadá, že dodavatel třeba pohonu, nabízí ovladače, další pohony ale že by dodával jakousi signalizační "chůvičku" stavu vrat, to ještě nikoho nenapadlo.
|
|
|
|
|
|
Petr Chalupa_
|
|
« Odpověď #17 kdy: 12.11.2022, 16:19 » |
|
Mně osobně doma vyhovuje režim vrat, kdy se po otevření sama po nastaveném čase zavírají a případné stisknutí tlačítka časovač resetuje. Nemůže se tak stát, že by člověk zapomněl zavřít. To je originální funkce vrat, nebo je to dodělávané? V manuálech vrat i bran bývá většinou povinnost ovládání osobou, která daný prostor sleduje, kvůli bezpečnosti, kdyby tam byli lidé, nebo zvířata, případně jiné překážky. A to i u vrat, kde je síla uzavírání kontrolována hlídáním proudu tekoucího do motoru. Ale možná mají vaše vrata nějakou sofistikovaněj ší bezpečnost.
|
|
|
|