Jaká je spotřeba tepelného čerpadla v klidovém stavu?

<< < (2/3) > >>

Roman 79:
Senzory jsou kousek vedle sebe, tak jak vychází dráty s jističe. Každý senzor je teda na jiné fázi. Watmetry neukazují všechny úplně stejné hodnoty. 1.fáze 92W, 2.f 97W, 3.f 95W. A všechny neustále kolísají +-5W. Počítám tedy celkovou prům. hodnotu 285W.

Zde odkaz:
https://www.aliexpress.com/item/1005003573064347.html?spm=a2g0o.cart.0.0.117a38dagE3oQs&mp=1

Jan Franěk:
Citace: Roman 79  04.11.2022, 09:19

Senzory jsou kousek vedle sebe, tak jak vychází dráty s jističe. Každý senzor je teda na jiné fázi.

Je technicky možné je od sebe trochu oddálit, jestli se měřené hodnoty nemění? Jestli ano, tak to zkuste a dejte nám vědět. Nějak mám pocit, že "vítr fouká" z tohoto směru.

Roman 79:
To by mi spadl kámen ze srdce, kdyby to bylo jen tím.  (poklona) . Dobře vyzkouším. Posunu je od sebe tak daleko jak jen to půjde a dám vědět.

Rozmahel Vladimír:
Prostudujte si návod Vašemu stroji.
Ohřev oleje kompresoru...
Technický list, strana 6.
https://www.viessmann.cz/cs/obytne-budovy/tepelna-cerpadla/tepelna-cerpadla-vzduchvoda/vitocal-100a.html
Podle popisu výrobce je to dosti důležitý detail životnosti kompresoru.
Mám na mysli podmínku ohřevu 12 hodin před nahozením studeného stroje...
Je zvláštní, že vás na to neupozornil dodavatel.
Nebo to bylo stylem, sbal prachy a vypadni?

Roman 79:
 pane Rozmahel. To je přesně ta odpověď co jsem potřeboval. A kterou mi nebyl výrobce ani servisní technik schopen říct. Bude to tedy na 100% vyhřívání kompresoru. A jak píšete. Prodejce řekl ,   ,Kupte jsou účinnější,   právě v akci a skladem".  také panu Fraňkovi. Navedl mne na možnou chybu ve watmetrech. Tam taky skutečně byla ale ne přímo v nich ale ve mně :). Jak jsem vedl spleť kabelů k watmetrům, prohodil jsem halové senzory. Tzn. senzor 1. fáze šel k 2.watmetru, senzor 2. fáze šel ke 3. watmetru atd. Každý ukazoval tudíš bludy.
Nyní ve správném zapojení je spotřeba 2-3W na každé fázi. Teda pokud není aktivované vyhřívání kompresoru. To už ale není tak hrozné jak sem původně myslel. Cca 2kWh/den. Tím bych to uzavřel.  všem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana