Znáte Aeromine? Jak asi budou vypadat naše střechy s další technologií?

<< < (3/3)

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Hájek  25.10.2022, 12:43

Jen si sem odložím text z materiálu největší pojišťovny:

Bateriové úložiště
Úložiště by mělo být umístěno v samostatném požárním úseku s vysokou odolností (nejméně 120 minut),   vybaveném detekcí teploty, EPS, příp. vhodným SHZ dle mezinárodně uznávané normy, se vstupem zvenčí objektu (příp. požární dveře 120 min.,   pokud je vstup i zevnitř). Baterie by mělo být možné jednoduše odpojit a vymístit ven z objektu.

Pak nerozumím tomu, pokud má někdo akumulátory na půdě! A že jich znám několik!  (whist)

Jan Franěk:
Citace: Petr Liskar  24.10.2022, 15:23

Kolega mě kdysi poslal odkaz na podobný systém, ale naležato:

Já to znám zase jako "plot" ,  přesněji stěnu.

https://vtm.zive.cz/clanky/stena-misto-turbiny-novy-typ-vetrne-elektrarny-muze-vyrabet-az-10-mwh-ciste-elektriny-rocne/sc-870-a-214061/default.aspx

Citace: Miroslav Minařík  26.10.2022, 18:56

Pak nerozumím tomu, pokud má někdo akumulátory na půdě! A že jich znám několik!  (whist)

Jj, byl jsem v poslední době v několika domech, kde to instalovala odborná firma a bateriové packy jsou všude možně. Od špajzky, přes chodbu, po dílnu, nebo garáž.

Zdeněk Friedrich:
Já zase nerozumím tomu, že dodavatelé FVE, se množí jak houby po dešti, aniž by vlastnili řemeslnou živnost montáž, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení. Matlají to, bez základních znalostí, na různé volné živnosti a ještě ty realizované paskvily vystavují na webu. Nikomu to nevadí a investor si mne ruce, jak s dotacemi ušetřil. 

Jiří Kantner:
Citace: Miroslav Minařík  26.10.2022, 18:56

Podívejte se na to přes peníze a bude to o hodně jasnější. Budu uvažovat starší dům s "dožívajícím" hromosvodem, s nově zateplenou fasádou polystyrenem. Dostanete 2 nabídky, jednu kde vám vyjde návratnost cca 6 let a druhou kde to bude dvojnásob nebo i trojnásobné. Určitě je vám jasné co většina lidí zvolí. Levná nabídka bude obsahovat montáž paneů na střechu a případně instalaci měničů a baterek na půdu. Budou tam krátké silové kabely, baterie bude umístěná na zateplené půdě, kde má šanci na lepší teplotní podmínky a delší životnost. Hromosvod zůstane jaký je, oni mají v projektu přece přepěťové ochrany.  Umístění baterek do sklepa podmínkám pojišťovny taky v některých bodech nevyhoví, navíc by se musel dům rozkopat aby se vodiče od panelů dotáhly až dolů. zajímavá by byla varinta bateríí v samostatné stavbě poblíž domu. Je to drahé a sebere to zbytečně místo. A kudy tam dostat vodiče ze střechy?. NOvý hromosvod znamená často vybudování dodatečného zemniče... atd. Včecko jsou to peníze práce a starosti navíc. Cílem je mít levnější provoz budovy, nikoliv krásnou FVE která  když se všecko posčítá se s bídou za 15 let zaplatí.  Dům to není jen elektroinstala ce. Nedivte se že to takhle dopadá... Následující roky pro spoustu lidí nebudou roky prosperity ale boje o přežití, plné kompromisů.

Petr Liskar:
Citace: Jan Franěk  26.10.2022, 19:08

Já to znám zase jako "plot" ,   přesněji stěnu.

https://vtm.zive.cz/clanky/stena-misto-turbiny-novy-typ-vetrne-elektrarny-muze-vyrabet-az-10-mwh-ciste-elektriny-rocne/sc-870-a-214061/default.aspx

Pěkné,ale spíš se to hodí někam do volného prostoru jednak rozměry, druhak hlučností.
Aeromine je pěkné, ale též rozměrné - má to výšku jednoho patra a smysl to dává akorát na plochých střechách.

Citace: Jan Franěk  26.10.2022, 19:08

Jj, byl jsem v poslední době v několika domech, kde to instalovala odborná firma a bateriové packy jsou všude možně. Od špajzky, přes chodbu, po dílnu, nebo garáž.

Inu, kam to projekt předepsal, tam to firma plácla. ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana