Znáte Aeromine? Jak asi budou vypadat naše střechy s další technologií?
Miroslav Minařík:
Citace: Jan Hájek 25.10.2022, 12:43
Jen si sem odložím text z materiálu největší pojišťovny:
Bateriové úložiště
Úložiště by mělo být umístěno v samostatném požárním úseku s vysokou odolností (nejméně 120 minut), vybaveném detekcí teploty, EPS, příp. vhodným SHZ dle mezinárodně uznávané normy, se vstupem zvenčí objektu (příp. požární dveře 120 min., pokud je vstup i zevnitř). Baterie by mělo být možné jednoduše odpojit a vymístit ven z objektu.
Pak nerozumím tomu, pokud má někdo akumulátory na půdě! A že jich znám několik! (whist)
Jan Franěk:
Citace: Petr Liskar 24.10.2022, 15:23
Kolega mě kdysi poslal odkaz na podobný systém, ale naležato:
Já to znám zase jako "plot" , přesněji stěnu.
https://vtm.zive.cz/clanky/stena-misto-turbiny-novy-typ-vetrne-elektrarny-muze-vyrabet-az-10-mwh-ciste-elektriny-rocne/sc-870-a-214061/default.aspx
Citace: Miroslav Minařík 26.10.2022, 18:56
Pak nerozumím tomu, pokud má někdo akumulátory na půdě! A že jich znám několik! (whist)
Jj, byl jsem v poslední době v několika domech, kde to instalovala odborná firma a bateriové packy jsou všude možně. Od špajzky, přes chodbu, po dílnu, nebo garáž.
Zdeněk Friedrich:
Já zase nerozumím tomu, že dodavatelé FVE, se množí jak houby po dešti, aniž by vlastnili řemeslnou živnost montáž, opravy, revize a zkoušky elektrických zařízení. Matlají to, bez základních znalostí, na různé volné živnosti a ještě ty realizované paskvily vystavují na webu. Nikomu to nevadí a investor si mne ruce, jak s dotacemi ušetřil.
Jiří Kantner:
Citace: Miroslav Minařík 26.10.2022, 18:56
Podívejte se na to přes peníze a bude to o hodně jasnější. Budu uvažovat starší dům s "dožívajícím" hromosvodem, s nově zateplenou fasádou polystyrenem. Dostanete 2 nabídky, jednu kde vám vyjde návratnost cca 6 let a druhou kde to bude dvojnásob nebo i trojnásobné. Určitě je vám jasné co většina lidí zvolí. Levná nabídka bude obsahovat montáž paneů na střechu a případně instalaci měničů a baterek na půdu. Budou tam krátké silové kabely, baterie bude umístěná na zateplené půdě, kde má šanci na lepší teplotní podmínky a delší životnost. Hromosvod zůstane jaký je, oni mají v projektu přece přepěťové ochrany. Umístění baterek do sklepa podmínkám pojišťovny taky v některých bodech nevyhoví, navíc by se musel dům rozkopat aby se vodiče od panelů dotáhly až dolů. zajímavá by byla varinta bateríí v samostatné stavbě poblíž domu. Je to drahé a sebere to zbytečně místo. A kudy tam dostat vodiče ze střechy?. NOvý hromosvod znamená často vybudování dodatečného zemniče... atd. Včecko jsou to peníze práce a starosti navíc. Cílem je mít levnější provoz budovy, nikoliv krásnou FVE která když se všecko posčítá se s bídou za 15 let zaplatí. Dům to není jen elektroinstala ce. Nedivte se že to takhle dopadá... Následující roky pro spoustu lidí nebudou roky prosperity ale boje o přežití, plné kompromisů.
Petr Liskar:
Citace: Jan Franěk 26.10.2022, 19:08
Já to znám zase jako "plot" , přesněji stěnu.
https://vtm.zive.cz/clanky/stena-misto-turbiny-novy-typ-vetrne-elektrarny-muze-vyrabet-az-10-mwh-ciste-elektriny-rocne/sc-870-a-214061/default.aspx
Pěkné,ale spíš se to hodí někam do volného prostoru jednak rozměry, druhak hlučností.
Aeromine je pěkné, ale též rozměrné - má to výšku jednoho patra a smysl to dává akorát na plochých střechách.
Citace: Jan Franěk 26.10.2022, 19:08
Jj, byl jsem v poslední době v několika domech, kde to instalovala odborná firma a bateriové packy jsou všude možně. Od špajzky, přes chodbu, po dílnu, nebo garáž.
Inu, kam to projekt předepsal, tam to firma plácla. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana